Kent protokolü şehitleri unutmadı

15 Temmuz darbe girişiminin 2’nci yıldönümünde kent protokolü Bağçeçme’de bulunan şehitliği ziyaret ederek dualar okudu.

Kent protokolü şehitleri unutmadı
Kent protokolü şehitleri unutmadı
+4
Haber albümü için resme tıklayın

15 Temmuz Darbe Girişiminin 2’nci yıldönümü sebebiyle Kocaeli Valiliği şehitlik ziyareti programı düzenledi. Bu kapsamda kent protokolü Bağçeşme’de bulunan asker ve polis şehitliğini ziyaret ederek, şahitlere karanfil bıraktı. Ardından dua edildi. Duayı İl Müftüsü Yusuf Doğan yaptırdı. Şehitlik ziyaretine AK Parti milletvekilleri Fikri Işık ve İlyas Şeker, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zekeriya Özak, EDOK Komutanı Tuğgeneral Kazım Dalkıran, İl Jandarma Komutanı Albay Osman Aslan, Gölcük Donanma Komutanı Koramiral Ercüment Tatlıoğlu, İzmit Kaymakamı Ersin Emiroğlu, AK Parti İl Başkanı Abdullah Eryarsoy, İl Müftüsü Yusuf Doğan, Ticaret İl Müdürü Veysi Uzunkaya ve şehit yakınları katıldı.

 

AK Parti milletvekili Fikri Işık şehitlikte yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “15 Temmuz akşamı devletimizi hanince ele geçirmek için sinsice uzun yıllar çalışan, yanında iç ve dış bir takım mihraplar Türkiye’yi ele geçireceğini zanneden hain terör örgütlerinin giriştiği kalkınma eylemini milletimiz sokakta verdiği cevabı bizzat göğsüyle girişimi engelledi. Boşa çıkardı. 15 Temmuz’un ikinci yıl dönümü bu vesileyle başta 15 Temmuz şehitlerimiz olmak üzere tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Bugünde özellikle hem asker şehitliğimizi hem de polis şehitliğimizi rahmet ve şükranla anmak için kabristandayız.

Bu topraklar bize vatan olsun diye gözünü kırpmadan hayatını kaybeden tüm şehitlere Allah’tan rahmet diliyorum. Bu topraklar bize kolay vatan olmadı. Bundan sonrada bu vatan için aynı kararlılıkla mücadelemiz devam edecektir. Artık FETÖ terör örgütü mensupları devletten adeta kazınmaktadır. Bazı ülkeler onları için güvenli görünse de yakında oraların da onlar için güvenli bir liman olmadığı gerçekliği oraya çıkacaktır. Müttefiklerimizden istediğimiz bu terör örgütlerine himaye göstermemeli. Hukukun arkasına sığınarak ülkede rahatça hareket etmelerine müsaade etmemeli”

#

15 Tem 2018 - 12:30 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.