Kendilerini polis olarak tanıtıp bir çifte dehşet yaşatmışlardı… Duruşmada şok sözler; “O evde FETÖ’nün 10 trilyon parası var”

Gölcük’te girdikleri bir evde kendilerini polis olarak tanıtıp bir çifte dehşet yaşatan şahısların yargılanmasın başlandı. Şahsılar ise evde FETÖ’nün parası olduğunu iddia etti.

Kendilerini polis olarak tanıtıp bir çifte dehşet yaşatmışlardı… Duruşmada şok sözler; “O evde FETÖ’nün 10 trilyon parası var”
Haber albümü için resme tıklayın

Olay geçtiğimiz yıl meydana geldi. Gölcük’te ikamet eden İ.U. (26) ve E.U. (22) isimli çift, 5 Eylül günü sabah saatlerinde oldukça ilginç bir ihbarda bulundu. Çiftin iddiasına göre, gece saat 04.30 sularında kendileri uyudukları sırada evlerine gizlice giren 4 kişi, kendilerini uyandırıp polis olduklarını söyleyerek silah doğrulttu. Bu sırada evin altını üstüne getiren şahıslar evde bulunan değerli ziynet eşyaları ile 1 fotoğraf makinesini aldıktan sonra olay yerinden kaçtı. Olayın şokunu üzerlerinden atan çiftin durumu polise bildirmesi üzerine, olay yerine gelen polis ekipleri, mağdur çiftin ifadesini alıp şahısların yakalanması amacıyla çalışma başlattı.

DAVA BAŞLADI

Kocaeli İl Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Ekipleri, bölgede bulunan 100’e yakın MOBESE ve güvenlik kamerasından olayın faillerinin M.E.D., B.R., C.B. ve B.G. isimli şahıslar olduğu tespit edildi. Şahısları Gölcük, Körfez ce Bursa’da gerçekleştirilen operasyonla yakalandı. Şahıslardan M.E.D., C.B., B.R. tutuklanırken B.G. ise adli kontrolle serbest bırakıldı. Yaşan bu olayın ardından açılan davanın görülmesine başlandı. Kocaeli 1.Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davaya tutuklu sanıklar M.E.D., C.B., B.R. ve tutuksuz sanık B.G. ile avukatlar ve aile yakınları katıldı.

FETÖ’NÜN PARASI

Duruşmada savunma yapan tutuklu sanıklardan M.E.D. “Emniyette vermiş olduğum ifadeleri kabul etmedi. M.E.D., “Ben olay gününden bir hafta önce kahvede oyun oynadığımız sırada, kahveden tanıdığım E.A. adlı şahıs yanıma geldi, ‘beni bir yere bırakır mısın?’ dedi. Bende ‘tamam’ dedim bana Gölcük’e kız arkadaşının yanına gideceğimizi söyledi. Yolda giderken E.A. banamüşteki olan İ.U.’da 10 trilyon para olduğunu, İ.U.’nun evine iki yüz liralık banknotların olduğu çantaların girildiğini kız arkadaşının bu eve giren paraları gördüğünü söyledi. Bana, ‘para FETÖ’nün parasıymış bu parayı aklamaya çalışıyorlar’ dedi.

“ALKOL ALIP CESARETLENEREK…”

Ben ilk başta çok takılmadım kahveye döndüğümde diğer sanıklara anlattık. Bu olayı öğrendikten sonra bir hafta geçti. Ben C.B. ve B.R beraber alkol alırken konu bu para olayına geldi. Ettiğimiz muhabbetlerden dolayı FETÖ’nün parası falan dedik alevlendik o anda gitmeye karar verdik. E.A.’yı aradık kahvenin orada bulduk, ‘gerçekten böyle mi bu para FETÖ’nün parası mı?’ diye sorduk. ‘Evet kız arkadaşım öyle söyledi’ dedi. Biz müşteki İ.U.’nun evinin olduğu yere gittik. İlk gittik ama girmekten vazgeçtik. Tekrardan beraber alkol alıp cesaretlenerek alkolün etkisiyle tekrar gittik. Arabayla evin orada durduk balkonun kapısı açık olduğunda eve girmeye karar verdik.

“UZLAŞMAK İÇİN BİZİMLE ANLAŞMAYA ÇALIŞTILAR” 

FETÖ’ye kızgınlığımızdan dolayı ve alkolün de etkisiyle Burak ve Canpolat balkondan içeriye girdi bende onlar içeriye girdikten sonra kapıyı tıklayarak içeri girdim. Müşteki İ.U.’ya sizin FETÖ ile bağlantınız varmış dedim. Müşteki İ.U. bu işe bulaştığını ama pişman olduğunu söyledi, hatta eşi beni mutfağa çağırdı Kuran’ın üzerine el bastı, ‘ben bu evde para görmedim’ dedi. Kadın öyle deyince biz kalkıp gittik herhangi bir şeye dokunmadık. Uzlaşmak için bizimle anlaşmaya çalıştılar, para karşılığında şikayetlerini geri çekeceklerdi. Bir parada anlaşmıştık, biz onlara ilk başta 7.000 lira para verdik, sonrasında bizim ailemizden şikayeti geri çekmek için 300.000 TL para istediler” dedi.

10 TRİLYON PARA

Olaya karışan diğer bir tutuklu sanık C.B. ise evde 10 trilyon para olduğu için gittikleri söyleyerek, “Olay diğer sanıkların anlattığı gibi meydana gelmiştir. Biz kahvede oyun oynuyorduk. Emin böyle bir şeyden bahsetti ‘FETÖ parasıymış’ dedi. Evde 10 trilyon para olduğunu biliyorduk. Bunu öğrendikten sonra bir hafta geçmişti. Olay günü beraber alkol aldık. Alkolün etkisiyle, 10 trilyon parayı almak için olay yerine gittik. Birinci gittiğimizde vazgeçtik ama ikinci gittiğimizde balkon kapısı açıktı. Ben ve B.R. balkondan içeriye girdik girdiğimizde müşteki İ.U. ile karşılaştık kendisi bizi salona davet etti orada oturduk konuştuk. Biz kendisinden bu parayı istedik. Kendisi bize para olmadığını anlattı. M.E.D. müşteki İ.U.’nun karısı ile görüştü döndüğünde ‘hadi kalkın gidiyoruz’ dedi, bizde kalkıp olay yerinden ayrıldık. Herhangi bir şekilde bir şeye dokunmadık ve çalmadık” dedi.

“FETÖ’YE ÖFKEMİZDEN DOLAYI”

Sanık B.R. : Biz arkadaşlarımla kahvede oyun oynuyorduk. E.A. isimli bir şahıs geldi M.E.D.’ye beni bir yere bırakır mısın dedi. M.E.D., E.A.’yı bıraktıktan sonra yanımıza geri geldi. E.A. isimli şahıs M.E.D.’ye müşteki İ.U.’nun evini göstererek, ‘bunlar FETÖ’ye bulaşmış ellerinde 10 trilyona yakın para var’ demiş. Biz ilkten aldırış etmedik bir hafta FETÖ‘ye sinirlendiğimiz için Ekrem’i aradık doğru olup olmadığını sorduk oda doğru dedi. Olay günü yüklü bir alkol aldık. FETÖ’ye öfkemizden dolayı adrese gittik ama ilk başta eylemden vazgeçtik. Sonrasında tekrardan alkol alıp evin olduğu yere tekrar gittik bu gittiğimizde balkonun kapısı açıktı. C.B. ile biz eve girdik. Evde ev sahibi ve müşteki olan İ.U. ile karşılaştık. İsmail zaten korktu, ‘siz bana zarar vermeyeceksiniz biliyorum’ dedi. Kapı çaldı arkadaşımız M.E.D.‘de olay yerine geldi. İ.U.’ya ‘sizde FETÖ’nün parası varmış’ dedik. İ.U. böyle bir para olmadığını söyledi biz salonda oturduk. Kendisi ‘siz bana zarar vermezsiniz’ zaten diye söyledi. M.E.D., müşteki İ.U.nun eşi ile mutfağa gitti sonra M.E.D. geri geldi hadi gidelim dedi bizde gittik. Evde hiçbir şeye dokunmadık” şeklinde beyanda bulundu.

“BEN ARABANIN ORADA BEKLEDİM” 

Davanın tutuksuz sanığı B.G. ise savunamsında şunları söyledi, “İstanbul’a malzeme almaya gidiyordum. Daha öncesinde Kocaeli’de oturduğum için İzmit’e geldim. M.E.D.’yi görüşmek için aradım. Arkadaşlarla buluştuk. Kendileri alkol almıştı, E.A. diye birini alıp dağ evi gibi bir yere çıktık. Orada konuşulurken ben olayı öğrendim. Dağ evi mevkiinden çıktıktan sonra Gölcük’e müşteki İ.U.’nun evine gittik sonra geri döndük. Sahilde alkol almaya devam ettikleri sırada tekrardan müşteki İ.U.’nun evinin bulunduğu yere tekrar gittik. C.B. ve B.R. içeri gittiler ardından M.E.D.’de arkalarında gitti. Ben arabanın orada bekledim. Eve falan girmişliğim yoktur, bildiklerim bu kadar” dedi.

FETÖ BAĞLANTILARI VAR MI?

Mahkeme heyeti İ.U. ile E.U.’nun FETÖ ile bağlantıları olduğuna dair açılmış dosya olup olmadığının araştırılmasına, bahsi geçen E.A. ve kız arkadaşının kimliğinin araştırılması için yazı yazılmasına ve tutuklu sanıklar M.E.D., C.B. ve B.R.’nın tutukluluk hallerinin devamına karar vererek duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

#

21 Şub 2020 - 10:02 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.

01

Ersoy Kandemir - Gölcük ve Fetö,iyi Araştırma yapılmalı!

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Şubat 10:02