Kartepe’de 2 berberin koronavirüs testi pozitif çıktı!

Kartepe İlçe Sağlık Müdürlüğü Kartepe’de hizmet veren 108 berber ile 36 bayan kuaförüne geçtiğimiz hafta sonu koronavirüs testi yaptı. Yapılan testin sonuçları belli oldu.

Kartepe İlçe Sağlık Müdürlüğü geçtiğimiz hafta içi alınan kararın ardından Kartepe’de hizmet veren berber, kuaför ve çalışanlarına koronavirüs testi yaptı. Kartepe İlçe Sağlık Müdürlüğü ekipleri tarafından geçtiğimiz hafta sonu yapılan testlerin sonuçları belli oldu. İlçe genelinde hizmet veren 108 berberin 2’sinde koronavirüs testi pozitif çıktı, 36 bayan kuaföründe ise test sonucu pozitif çıkan yok.

İKİ BERBER DE SUADİYE’DE

Kartepe’de berber, kuaför ve çalışanlarına geçtiğimiz hafta sonu zorunlu olarak yapılan koronavirüs testinin sonucuna göre Kartepe’de hizmet veren iki berberde koronavirüs test sonucu pozitif çıktı. Hastaneye kaldırılan iki berberin tedavilerine başlanırken, dükkanları da kapatıldı. Koronavirüs testleri pozitif çıkan iki berberin açıldıkları süre içerisinde müşterisi olup tıraş ettiği kişilere de ulaşılıp test yapıldı. Bu kişiler de karantinaya alındı.

ARSLAN, “TEDBİRİ ELDEN BIRAKMAYALIM”

Konu hakkında açıklama yapan Kartepe İlçe Sağlık Müdürü Dr. Harun Arslan, “İlçemizde hizmet veren tüm berber, kuaför ve çalışanlarına geçtiğimiz hafta sonu koronavirüs testini yaptık. Zorunlu olarak yapılan bu uygulama ilk defa Kartepe’de yapıldı. Yapılan testler sonucu Kartepe’de hizmet veren iki berberde koronavirüs test sonucu pozitif, diğer berber ve kuaförlerimizin test sonuçları negatif çıktı. Ancak şu bilinmeli ki salgın hala devam etmekte, tehlike geçmiş değil, hala aramızda kol geziyor. Bu nedenle lütfen tedbiri elden bırakmayalım Hijyen kurallarına uyalım, sosyal mesafeye dikkat edelim” dedi.

RİSKLİ KİŞİ VE BÖLGELER BAŞTA OLMAK ÜZERE

İlçe Sağlık Müdürlüğü olarak gece gündüz demeden çalışmalara devam ettiklerini söyleyen Dr. Arslan, “Bu salgın başladığı ilk günden itibaren hiçbir gevşeme yapmadan aynı ciddiyet ve kararlılıkla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İlçe genelinde berber, kuaför ve çalışanlarına yaptığımız koronavirüs testini imkanlarımız doğrultusunda riskli kişi ve bölgeler başta olmak üzere ilçe genelinde herkese yapmayı planlıyoruz” ifadelerini kullandı.

#

23 May 2020 - 09:42 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.

01

Ersoy Kandemir - 2yse iyi!Yani ben daha fazla biliyordum o manada,herkese geçmiş olsun tabiki,yani geçmesin elbette bulaşmasın geçmiş olsun derken şifalar dilerim manasında!

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Mayıs 09:42