Kartepe Yürüyüş Yolu 2. etabı yemyeşil oldu

Kartepe Yürüyüş Yolu bin 200 metre uzunluğundaki ikinci etabında bulunan sert zemin kaldırılarak yeşil alana çevrildi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli’nin birçok noktasına yürüyüş yolu inşa etmeye devam ediyor. Bu kapsamda Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı, Kartepe Yürüyüş Yolu’nun Brissa Kavşağından başlayıp Köseköy TCDD Alt Geçidinde sona eren ve bin 200 metre uzunluğundaki ikinci etabı yanına çim ekimi ve ağaçlandırma yapıldı. Çalışma kapsamında ikinci etap yürüyüş yolunun yanındaki kısma toplam 7 bin 638 metrekare çim serimi gerçekleştirildi. Ayrıca yürüyüş yolunun sonunda bulunan refüjlerde de çim serimi ve ağaçlandırma çalışması yapıldı.

YÜRÜYÜŞ YOLUNA 7 BİN 638 METRE KARE ÇİM SERİLDİ

Büyükşehir Belediyesi’nin vatandaşların aileleri ile yürüyüp gönüllerince spor yapabilmeleri sağlamak için kentin birçok noktasına yürüyüş yolları inşa ediyor. Çalışmalarını özverili bir şekilde gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Kartepe Yürüyüş Yolu 2. etabı ile dere demir parmaklıklar arasında kalan kısımda çim serimi ve ağaçlandırma çalışması gerçekleştirdi. Yürüyüş yolunun yanındaki dere ıslah çalışmalarında bozulan ve sert olan zemin kaldırıldı. Bin 200 metre uzunluğundaki alana 5 bin 151 metreküp toprak dolduruldu. Toprak doldurulmasından sonra, 7 bin 638 metrekare çim serimi gerçekleştirdi.

524 FİDAN DİKİLDİ

Çalışmalar doğrultusunda yeşillendirilen alana farklı türlerde 524 fidan dikildi. Alana dikilen fidan ve çimlerin yeşil kalabilmesi için otomatik sulama sistemi kuruldu. Ayrıca bin 200 metrelik suni çim yürüyüş yolunda yürüyen ve spor yapan vatandaşların faydalanması için iki adet çeşme inşa edildi.  

KARTEPE YÜRÜYÜŞ YOLU 6 BİN 81 METRE UZUNLUĞUNDA

Kartepe Yürüyüş Yolu 6 bin 81 metre uzunluğu ile vatandaşlara sağlık için yürüyüş yapma ve bisiklet sürme olanağı sunuyor. Yürüyüş yolunun birinci etabı bin metre uzunluğunda Yahya Kaptan Mahallesi - Köseköy Brissa Kavşağı arasında yer alıyor. İkinci etap Brissa Kavşağı - Köseköy TCDD Alt Geçidi arasındaki bin 200 metrede bulunuyor. Üçüncü etap TCDD Alt Geçidi’nden başlayıp Leyla Atakan Caddesi üzerinden bin 300 metre boyunca İstasyon Mahallesine kadar uzanıyor. Dördüncü etap Leyla Atakan Caddesi’nden devam ediyor ve 491 metre kadar devam ederek Menderes Bulvarı’nda sona eriyor. Beşinci ise Menderes Bulvarı’ndan başlayarak 2 bin 90 metre devam ediyor ve Sarımeşe Mahallesi’nde son buluyor.

24 Eki 2019 - 11:14 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.