Karaosmanoğlu; “Kocaeli’de sıkıntılar var”

AK Parti Genel Merkezinin düzenlediği Şehirlerin Ekonomik Beklentileri Forumu, bugün ilimizde düzenlendi

Karaosmanoğlu; “Kocaeli’de sıkıntılar var”
Haber albümü için resme tıklayın

AK Parti Genel Merkezinin düzenlediği Şehirlerin Ekonomik Beklentileri Forumu, bugün ilimizde düzenlendi. Antikkapı Restoran’da düzenlenen programa AK Parti Ekonomi İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Fatma Salman, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, AK Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, İlçe Belediye Başkanları, İlçe Başkanları, Kadın Kolları Başkanı Serpil Yılmaz ve Gençlik Kolları Başkanı Emre Kahraman katılım sağladı. Toplantıda öncelikli olarak konuşan İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, “Ekonomik anlamda Kocaeli’nin geleceğini, dününü ve bugünün konuşacağız. Bu manada kentimize gelen Sayın Başkanımıza ve Ekonomik İşler Başkan Yardımcılığımıza teşekkür ediyorum” dedi.

TÜRKİYE’NİN BAŞKENTİ

Ceyhan’ın ardından konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Ekonomi idarenin en önemli görevlerinden biri. Ben siyasette arkadaşlarıma hep bir abi olarak tavsiye ediyorum. 3 şeyi ihmal etmeyin; işinizi, eşinizi ve aşınızı ihmal etmeyin. Siyaset yapıyoruz diye bunları ihmal eden arkadaşlarım zor durumda kalabiliyor. Genel Merkezimizde şehirlerimizi düşünüyor. Ben başta Başkomutanımız olmak üzere tüm genel merkezimize teşekkür ediyorum. Kocaeli bir üretim kenti. En önemli üretim üssü. Dolayısıyla ithalat ve ihracat konusunda Türkiye’nin başkenti” ifadelerini kullandı

LOJİSTİK VE ULAŞIMDA SIKINTILARIMIZ VAR

Kocaeli artık Anadolu’dan bir şehir gibi değil diyen Ceyhan, “Burada fabrikalarda büyük bir doyum var. Yeni sanayi alanları açmakta sıkıntı çekiyoruz. Biz bu üretimin kalitesinin yükseltilmesi konusunda teknolojiye önem veriyoruz. Şu ana kadar 360 bin öğrencimize bilgisayar verdik. Bu bilgisayarları yapanlar o gençlerimiz arasında yetişecek. Gençlerimize önem veriyoruz. Onları yarınlara daha iyi yetiştirelim diye. Bilişim Vadisi’nin bir an önce hayata geçmesini istiyoruz. Şu anda bir aksaklık var. Kocaeli’nin önünün açılması için Bilişim Vadisi’nin tamamlanması lazım. Lojistik ve ulaşım konusunda sıkıntılarımız var. Özellikle TEM konusunda, Gebze tarafında sıkıntılar var” dedi.

CEVAPLARI GENEL MERKEZ DEĞERLENDİRECEK

Daha sonra konuşan Ekonomik İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Fatma Salman, “Ülkeleri var eden siyasi düşünceler, sosyal değişimler ve ekonomik gelişmeler çok önemli. Bu ekonomik gelişmelerde makro gelişmelerin mikro gelişimleri ne kadar etkilediğini hep beraber gözlemlemekteyiz. Adalet ve Kalkınma kelimeleri AK Parti için çok önemli. Bu çalışmayı 81 ilde bu formatta gerçekleştirmekteyiz. Toplantımızda 5 soru sorulacak. Bu 5 sorunun cevabını kağıtlara isim soy isim yazmadan cevap vereceksiniz. Çıkan cevapları biz genel merkezde değerlendireceğiz” şeklinde konuştu.

CUMHURBAŞKANIMIZ DEĞERLENDİRECEK

2019 seçimleri öncesinde bu projenin çok önemli olduğunu açıklayan Salman, “Önümüzde bir seçim var. Seçim stratejimizi gerçekleştirmek için çok önemli bu proje. Yeni oluşacak Başkanlık sisteminde yeni oluşacak sistemde sizin vereceğiniz her cevap bizim için çok önemli olacak. Sizden gelen her cevabı ilgili bakanlıklara ileteceğiz. Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız 81 ili kapsayacak değerlendirmesinden sonra illere sonuçları yollayacağız” dedi.

Ahmet YEŞİLMEN

#

19 Mar 2018 - 10:32 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.

03

Ks - Karaosman oglu RUSVET.CAPKINLIK .SIRKETLERINE YUKSEK FATURA KESEN YARDIMCILARINI ANLATSANA .BU SEHIRDEKI MAKAMLARI FIKRI ISIK VE KARAOSMANOGLU DIZAYN EDIYOR KOCAELI SORUNLU BIR KENT ISE BU IKISI YUZUNDENDIR.FETO NE OLDU FETOCU MAKAMLARI KIMLER KORUYOR SORMAKLAZIM

Beğen(3)

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Mart 10:32
02

kızıl elma - Söylenen her fikir söyleyenin aleyhine döner Mİ? Geçmişte yaşananlara bakınca ...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Mart 10:32
01

Dilovası - Evsel Çöp fabrikası için en uygun bölge yer,İZAYDAŞ'ın Dilovasındaki çöp depo alanıdır,Bu alan kayalık,verimsiz bir yapıya sahip ve hazırda bertaraf için bekleyen daha önce depo edilmiş çöpler mevcut.

Bu gibi yerlerde çalışanlar için şu söylenebilir insanlar bu gibi tesislerde yurdışındaki ve ülkemizdeki bazı sektörler gibi uzun vadeli çalıştırılamazlar,bu çalışanlar yıpranma hakkı elde etmektedirler.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Mart 10:32