Kandıralılar sarı kart gösterdi... AK Parti il yöneticileri destek verdi

Kandıralılar Sarıhocalar sapağında AK Parti iktidarına sarı kart gösterdi. Eyleme AK Parti İl yöneticilerinin de katılması dikkat çekti

Kandıralılar sarı kart gösterdi... AK Parti il yöneticileri destek verdi
Kandıralılar sarı kart gösterdi... AK Parti il yöneticileri destek verdi
+8
Haber albümü için resme tıklayın

Kandıra İzmit sınırına kurulacak olan çöp bertaraf tesisiyle ilgili Sarıhocalar sapağında eylem düzenlendi. Kandıralılar AK Parti iktidarına sarı kart gösterdi. Eyleme AK Parti il yöneticileri Mustafa Karakoç, Ferit Yağız, AK Parti eski Kuruçeşme Belediye Başkanı Ali Kahraman, İzmit Belediyesi AK Parti meclis üyesi Muharrem Tutuş, İzmit Belediyesi eski meclis üyesi Erdoğan Şentürk, CHP İl Sekreteri Hüseyin Acurman, İyi Parti İl Başkanı Şanbaz Yıldız, İZKANDER Başkanı Ömer Özkan, muhalefet partilerin ilçe başkan ve yöneticileri de hazır bulundu. Kandıralılar ellerinde taşıdıkları dövizlerle iktidara tepki gösterdiler. Köylülerin ellerinde taşıdıkları en ilginç pankart ise, ‘Kartepe’ye Karfest Kandıra’ya Çöp’ fes dövizi oldu.

Kandıralılar adına açıklamayı Pirceler Köyü Muhtarı Erol Sert yaptı. Sert şunları söyledi,’’Malumunuz hepinizin de bildiği üzere doğa harikası Kandıra’mıza çöp depolama alanı yapılmak isteniyor. Yine Kandıralılar hiçe sayılarak fikirleri alınmadan. Bugün buraya toplanan bütün vatandaşlarımız topraklarına sahip çıkmak ve büyük bir yanlışa dur demek için bir araya geldi. Buradan çok önemli bir uyarıyı da yapmak istiyoruz! Kimsenin bu hassas süreçte siyaset üretmesine geleceğimizi etkileyecek bu hassas konuyu siyasete alet etmesine de asla müsaade etmeyeceğiz. Bu sebeple bizim birliğimizden kavga bekleyenler, kötü emellerine alet etmek isteyenler boşuna uğraşmasın’’dedi.

"BURADAKİ HALK NEDEN BUNA LAYIK GÖRÜLMEKTEDİR?"

Sert konuşmasını şu cümlelerle sürdürdü,’’Kandıra tüm Kocaeli’nin sahip çıkması gereken doğal bir cennettir. Kandıra 2006 yılında turizm bölgesi ilan edilmiş olup, halen 5 mavi bayraklı plaja sahip bir ilçemizdir. Kandıra yolunun hemen yakınında yapılacak bir depolama ile, turistler koku ve çöp dağları ile mi karşılanacaktır. Gıda organize sanayi, çöp depolama alanına çok yakın konumdadır. Gıda ile çöp nasıl yan yana düşünülebilir. Çöp depolama alanına, Akçakese başta olmak üzere, Pirceler, Terziler, Sarıhocalar, Kısalar mahalleri ve cezaevi yerleşkesi çok yakın konumdadır. Bir bölgeyi kokudan kurtarırken ,buradaki halk neden buna layık görülmektedir’’ifadesini kullandı.

"BÖLGE HALKININ GÖRÜŞ VE DÜŞÜNCESİ HİÇ Mİ ÖNEMLİ DEĞİLDİR?"

Sert sözlerini şu cümlelerle tamamladı,’’Bu bölgeden çıkan, Akçakese ve Pirceler mahallelerine akan oldukça gür su kaynakları ile ilgili nasıl bir yol izlenmiştir. Ağaç, yeşil alan, düşünüldüğünde bölgenin tamamına yakını defne ağaçları ile kaplıdır. Çevre görüşü, su havzası, tarımı besleyen dere yatakları kriterleri sizin için geçerli değil midir .Bu konular ile ilgili akademik odalarımızın görüşü nedir. Bölge halkının görüş ve düşüncesi, hiç mi önemli değildir. Bölgede yapılan cezaevi, hemen yanımızda 200 dönüm hayvan barınağı, devamında 100 dönümün üzerinde ve büyümeye devam eden taş ocağı ile bölge olarak fedakarlıklar zaten yapılmıştır. Daha fazlasını lütfen bizden istemeyin. Kandıra “Ben yaptım oldu” diyerek kurban edilecek bir ilçe değildir. Bu tüm Kocaeli’nin bir sorunuysa, bu soruna tüm Kocaeli, elini taşın altına koyarak sahip çıkmıştır. Bu sorun sadece Kandıra’mıza mahal edilemez edilmemelidir. Bu asla kabul edilecek bir şey değildir. Doğal güzelliği ile cazibe merkezi olması gereken Kandıra’mız, Turizm yatırımlarıyla, organik tarım yatırımlarıyla, üreticilerin desteklenerek kalkınması gereken bölgemiz, çöp kamyonlarının tüm Kocaeli’nin çöpünü getirdiği döktüğü bir yer olmaması için biz bu uğurda mücadelemizi sonuna kadar devam ettireceğiz… Bu süreçte bizim yanımızda olmayanlar, bundan sonra bizler için yok hükmünde olacaklardır.” ifadelerini kullandı.Basın açıklamasının ardından köylüler yolu trafiğe kapatmak istedi fakat araya giren diğer Kandıralılar yolun trafiğe kapatılmasını engelledi.

#

19 Oca 2020 - 16:31 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.

07

Kandıralı - Bu çöp alanına sadece Kandıralıların değil, Yuvacık Gölcük İzmit Kartepe kısacası tüm Kocaeli'nin karşı çıkması lazım arkadaşlar.Buralar hepimizin,buralar geleceğimiz olan çocuklarımızın.

Beğen(2)

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Ocak 16:31
06

izmitli - kocaeli ilinde hiç bir ilçe çöp tesis istemiyor nasıl olcak herkes çöp için bir depomu yapsın kapsında izaydaş yapılırken kime sordular bakmak lazım ayrıca bu akparti li yöneticiler eylem içindeler bu nasıl bir il yöneticisidirler il başkanı neyi bekliyor akpartiler bu eylem içinde olamalilar ve ilimizde mutlak böyle bir ihtiyaç var bu ilçe veya başka ilçe yapılması şart o zaman ilgi yetikiler en doğrusunu bulurlar

Beğen(1)

Beğenme(2)

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Ocak 16:31
05

Kemalettin özlü - Ak partili yöneticiler doğruyu göremezmi bu doğrunun karşısında dik durmaktır körü körüne siyaset yapmak her denilene eyvAllah demek değildir tebrik ederim bu arkadaşları.

Beğen(1)

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Ocak 16:31
04

Faruk - Kocaeli’nin tek tarım havzası. Başka tarımla uğraşılan bir bölge daha yok. İnsanlar imar izni istediğinde tarım arazi ve koruma altında deniliyor. Buraya kadar eyvAllah bu bölge korunmalı. Peki tek tarım havzanı ve su kaynaklarını neden çöp depolama ile kaybetme yolu seçiliyor. Dünya kadar yer var yapılacak. Turizim bölgesi ilan edilmiş bu bölgeye 10 yıldır yol bile yapılmıyor. Her yıl onlarca insan bu yolda can veriyor. Bu bölgeye iyilik yapmak istiyorsanız yol yapın.Sahil bölgelerinde Turizimi canlandırın Tarım arazilerini ve su kaynakçalarını koruyun. Yıllardır hiçe sayılan bu bölgenin insanına attık kulak verin. Her siyasi görüşten insanlar birlik olup bunu haykırıyorsa yerel yönetimler bu karardan vazgeçmeli...

Beğen(1)

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Ocak 16:31
03

İzmitli - Hoca yok hani bedel ödemeye hazırdı nerde Şener hoca göremedik orada

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Ocak 16:31
02

Kartepeli - Evet artik Akparti ye yük değil yükü taşiyan davaya sahip olduğunu bilen bedel ödemeye hazır olan arkadaşlar lazım çöp konusu Kocaeli’nin sorunu

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Ocak 16:31
01

CHP li - kandıralılar tabi ki yanlış gördükleri inandıkları için mücadele etmette haklılar.İzmit in siyasileri özellikle şu an görevde olanlar ayırt etmiyorum ama Akp meclis üyeleri siz İzmit in mi yoksa kandıranın mı meclis üyesisiniz aldığınız oylar içinde Alikahya lıların oyları da var yanı İzmit ilçesinin meclis üyesisiniz mevcut çöp İzmittin göbeginde Alikahyanın tam tepesinde.. Bence Alikahya lıların oylarını geri verin

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Ocak 16:31