Kandıra Gıda OSB’ye ilk kazma vuruldu!

Yapımı için uzun zamandır beklenen Kandıra Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi için ‘ilk kazma vuruldu

7 Kandıra Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi için bugün ilk kazma vuruldu. 2008 yılında gündeme gelen Kandıra Gıda OSB projesi için önce bakanlıktan gerekli izinler alınmış ve kamulaştırma çalışmalarına başlanmıştı. Projenin bölge halkına doğru anlatılamaması ve o dönemin bölge müdürlüğü tarafından yapılan yanlış kamulaştırmalar neticesinde süreç oldukça yavaş ilerledi, çok zaman kaybedildi.

OSB alanı içinde 2 dönümlük yeri bulunan Mürsel Yaylalı’nın açtığı OSB iptal davası ise projeyi bambaşka bir yere götürdü. Kocaeli 1. İdare Mahkemesi Yaylalı’yı haklı buldu ve OSB’yi iptal etti. Bunun üzerine yönetim temyize gitti. Danıştay iptal kararını reddederek davayı tekrar idare mahkemesine gönderdi. İdare mahkemesi tekrar kararında ısrar etti. Dava son olarak Danıştay İdari Davalar Genel Kuruluna geldi ve genel kurul nihai kararını verdi, iptal kararını iptal etti.

Yaşanan sürecin ardından artık OSB için hiçbir engel kalmadı. Bugün ise Kandıra Gıda OSB için ‘ilk kazma vuruldu’ dedirten bir gelişme yaşandı. Kandıra Gıda OSB için yapılacak bağlantı yolları için ilk çalışmalar bugün başladı. Düzenlenen törene Kandıra Gıda OSB yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Başol, AK Parti Kandıra İlçe Başkanı Erol Ölmez ve bir çok isim katıldı. Konuyla ilgili konuşan Mehmet Başol, “Kandıra Gıda OSB için bugün ilk kazma vuruldu. OSB’ye giden yolların çalışmasına başlanıyor. Bu çalışmalar tamamlandıktan sonra bölgedeki alt yapı çalışmaları hızlandırılacak. Bölgemiz için hayırlı uğurlu olsun” ifadelerine yer verdi.

25 Mar 2019 - 19:01 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.