Kamu zararı var ama kimin umurunda… Karaosmanoğlu görevini yapmamış!

Önceki yıllarda Sayıştay tarafından belirlenen kanun ve kamu zararlarının tahsil edilmediği ortaya çıktı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne ait 2018 yılı Sayıştay raporu yayınlandı. Raporda oldukça çarpıcı veriler yer aldı. Sayıştay raporuna göre, kanun ve kamu zararlarının tahsil edilmediği ortaya çıktı. Sayıştay raporuna göre, 2010 ve 2011 yılı ilamının 2013 yılında, 2015 yılı ilamının 2017 yılında kesinleşmesi üzerine söz konusu ilamlarda tazmin hükmolunan tutarların sorumlulardan tahsili için gerekli işlemlerin uygun yapılmadığı belirlendi.

TAHSİLAT YAPILMAMIŞ

Sayıştay Temyiz Kuruluna itirazlar sonucunda, 2010, 2011 ve 2015 yılı ilam maddelerinde hüküm tarihinden itibaren işleyecek faizleri ile ödettirilmesine karar verildi. 2010 ve 2011 yılı ilamında tazmin hükmolunan tutarların bir kısmı tahsil edilmiş olmasına karşın faiz alınmamış, bir kısmının ise tahsilatı yapılmamış olmasına karşın tahsilatın yapılmasıyla ilgili süreç Kanun ve Yönetmeliğe uygun işletilmemiş. 2015 yılı hesabına ilişkin hükmolunan tutarların tahsiliyle ilgili her hangi bir işlem ise yapılmamış. Bununla birlikte tazmin hükmolunan tutarların tahsili 19.10.2017 ile 30.03.2018 tarihleri arasında tahsil edilmesine karşın faiz alınmamış.

GÖREVİNİ YAPMAMIŞ

Sayıştay ilamının kesinleşmesi üzerine üst yönetici olan Belediye Başkanı ilamda belirtilen sorumlulardan bu bedelleri alması gerekirken, herhangi bir işlem yapılamamış. Sayıştay raporunda ise konuyla ilgili, “Kesinleşen Sayıştay kararlarına karşı ilamların icrası yoluyla takip yapılabileceği kararının da göz önüne alınarak gerekli işlem yapılmalıdır. İlamın kesinleştiği yılda görev başında olan Belediye Başkanı ile mevcut Belediye Başkanı Kanun hükmünü uygulamayarak görevini yapmamış olmaktadır” denildi. O döne Büyükşehir Belediye Başkanı olan İbrahim Karaosmanoğlu’nun ise görevini yapmadığı Sayıştay raporu ile de belgelenmiş oldu.

#

24 Oca 2020 - 16:26 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.

05

ÜMİT - Turkiyenin en borçlu (5) beş belediyesi içinde kocaeli belediyeler vardı.

HIÇ Mİ HİÇ ŞAŞIRMADIM.

KURCALAYIN BAK NELER ÇIKACAK.

YUVACIK TREAKING VE KAHVALTI KEYIFLERI

BRUNCHLAR VE SERVIS ARACI NAKLIYE FATURALARINA BAKIN.

HABER OLDU BUNLAR ZAMANINDA GELEN OTOBUSLERI VATANDAŞ TLF ILE VIDEO YA ÇEKTİ

UNUTMAYIN

ARAŞTIRMAYA DEVAM.

Beğen(1)

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 24 Ocak 16:26
04

İbo - Yapilan hizmetler tüm nankörlerin burnundan gelsin. Borcun büyük kısmı yuvacık barajı 'ndan kalma

Beğen(1)

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 24 Ocak 16:26
02

izmitli - Hiç şaşırmadım borç yüzünden eller kollar bağlandı

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 24 Ocak 16:26
01

Yorum41 - Allah aşkına sayıştayın belediyeyi dikkatli incelenmesine izin bile vermemişlerdir. Şöyle defter üstü bakınca zaten bulmuştur. Detaylı baksa varya parti belediyecilerinin yatacak yeri yok, Bir belediye bu kadar borç batağına sürüklenir mi. Ama parti belediyesi ile neden olmasın.

Beğenme(1)

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 24 Ocak 16:26