Kalem kalem belli oldu… Yuvacık Barajı’nın değeri ne kadar?

Yapıldığı günden beri maliyeti tartışılan Yuvacık Barajı’nın bugünkü değeri ortaya çıktı. Barajın sigortalanması için yapılan ihale öncesi hazırlanan kıymet takdiri raporuna göre Yuvacık Barajı’nın değeri 1 milyar 906 milyon 833 bin 582 lira olarak belirlendi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin şirketlerinden olan, İzmit SU AŞ. (İSAŞ) tarafından işletilen Yuvacık Barajı ham su boru hatları, arıtma tesisi, kontrol sistemi ve diğer tüm ekipmanların, baraj dahil üretilen suyun İSU'nun dağıtım depolarına kadar ki süreçte sisteme dahil ekipmanlarının sigortalanması işi için ihale yapıldı.

Sigorta; yangın, deprem, yer kayması, taşıt çarpması, sel, dolu fırtına, kar ağırlığı, yanardağ patlaması gibi nedenler ile fabrikadaki işin herhangi bir sebeple durması halinde ortaya çıkacak maddi hasarı karşılayacak. Bir yıl süre ile geçerli olacak olan sigorta kapsamında her türlü doğal afet ile meydana gelebilecek zararlar yer aldı.

1 Şubat 2019 ile 31 Aralık 2019 tarihîleri arasında kapsayacak olan sigorta iş için en düşük teklifi Güneş Sigorta verdi. firmanın verdiği 1 milyon 580 bin 95 lira teklif sonrası sözleşme imzalandı.

İhale için hazırlan kıymet takdiri raporuna göre Yuvacık Barajı’nın değeri de ortaya çıktı. Yapıldığı günden beri maliyeti büyük tartışmalara sebep olan, AK Partililerin her fırsatta borcunun ödedikleri söylediği Yuvacık Barajı’nın değeri, 1 milyar 906 milyon 833 bin 582 lira olarak belirlendi.

Raporda yer alan bilgilere göre, Yuvacık Barajı ve arıtma tesisinin bina temel üst değeri 650.817.960 TL, bina temel değeri 33.966 TL, alt yapı ve çevre tesisleri 4.699.500 TL, makine - teçhizat değeri 1.229.887.886 TL, demirbaş değeri 3.342.497 TL ve elektronik cihaz değeri 18.051.773 TL olarak belirlendi.

25 Mar 2019 - 12:29 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.