İzmit’te yeni bir dolandırıcılık türü başladı… “Google” adını kullanarak dolandırıyorlar!

İzmit’te esnafa dadana 2 kişi, “Google’dan kargonuz var” diyerek dolandırıcılık yapıyor.

İzmit’te bulunan bir iş merkezindeki esnafları dolaşan biri kadın 2 kişi, Flex kargodan geldiklerin söyleyerek, “Google’dan kargonuz var.  İçerisinde konum sayfanıza ait yeni güncelleme ve şifreniz bulunuyor” diyerek 12 lira 50 kuruş talep etti.  

Google’da sayfası bulunan esnaflar zarfı alarak ödemeyi yaptı. Ancak sonrasında aldıkları zarf içinde bulunan güncelleme şifresi ile mail adresinin geçersiz olduğunu fark etti.  Google yetkililerine telefon ile ulaşıp durumu anlattıklarında ise dolandırıldıklarını anladılar.

Bahse konu iş merkezinde iş yeri bulunan Yılmaz Benzer, “Nerdeyse bütün esnafların, Google’da kendilerine ait ücretsiz sayfası bulunuyor. İnsanlar aradıklarında onları kolayca bulup ulaşsın diye, orada reklamlarımızı falan oluyor.  Konum bilgimiz, yaptığımız işler ve sattığımız malzemeler yer alıyor. Önceki gün iş yerinde oturduğum esnada bir kadın 2 kişi geldi.  Bana kargom olduğunu söyledi.  Google’da bulunan esnaf sayfasında güncelleme yapıldığını ve şifre gönderildiğini söyledi. Ardından kargo bedeli 12 lira 50 kuruş talep ettiler.  Normalde miktar düşük ve sayfayı kullandığımdan, bilgiler silinmesin diye parayı verip aldım.  Onlar gittikten sonra şifre ile giriş yapmayı denedim. Ama geçersiz olduğunu, eski bilgilerimin hala kullanımda olduğunu fark ettim. Mail adresine ulaşmaya çalıştım. Ancak attığım mail geri döndü. Adresin geçersiz olduğunu da fark edince google firmasına ulaştım. Kendilerine durumu anlattığımda, konum sayfalarımızın ücretsiz olduğunu, herhangi bir güncelleme ya da kargo ile şifre gönderilme işleminin olmadığını ifade ederek dolandırılmış olabileceğimi söylediler” dedi.

İnsanların kolay yoldan para kazanmak amacı ile her şeyi yaptıklarını ifade eden Benzer, “Burada mevzu 12 lira 50 kuruş dolandırılmak değil, bu şahısların bu yolla her gün onlarca belki de yüzlerce kişiyi dolandırmasıdır.  Düşünün bu iş için özel zarflar hazırlayarak bu işi yapıyorlar. Sordum bu iş merkezinde birkaç esnafı daha bu şekilde dolandırmışlar. Ben gibi başka insanlarında dolandırılmaması için öncelikle bu insanlara karşı dikkatli olması konusunda uyarıyorum” şeklinde konuştu.

10 Ağu 2019 - 16:44 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.