İzmit’te Hıdırellez o köyde kutlanacak!

Mecidiye, Bayraktar ve Balören köylerinin düzenlediği geleneksel Hıdırellez kutlamaları 5-7 Mayıs tarihleri arasında yapılacak

Geleneksel  Bayraktar, Balören ve Mecidiye Köyleri Hıdırellez Kutlama Programı belli oldu. 5- 7 Mayıs tarihleri arasında yapılacak etkinlikler ile ilgili Mecidiye Köyü Muhtarı Fahrettin Korkutan, Bayraktar Köyü Muhtarı Ali Cevat Tomardur  ve Balören Köyü Muhtarı Ahmet Demir bir açıklama yaptı.  

Mecidiye, Balören (Belen) ve Bayraktar köylerinin yüzyıllardır geleneksel olarak sürdürdüğü Hıdırellez kutlamaları bu yıl da düzenleniyor. 5 Mayıs Pazar Günü Mecidiye, 6 Mayıs Pazartesi günü Bayraktar köylerinde yapılacak etkinliklerin finali 7 Mayıs Salı günü Balören’de gerçekleştirilecek.

Mecidiye Köyü Muhtarı Fahrettin Korkutan, Bayraktar Köyü Muhtarı Ali Cevat Tomardur Balören Köyü Muhtarı Ahmet Demir kutlamalarla ilgili bir açıklama yaparak “Hızır ve İlyas peygamberlerin buluştuğu ve baharın müjdecisi olan Hıdırellez’i bu yıl da etkinliklerle kutlayacağız. Programımıza tüm Kocaelileri davet ediyoruz” dedi.

Korkutan ve Demir, “Programı düzenlememize katkı veren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, İzmit Belediyesi, Alevi Kültür Dernekleri Kocaeli Şubesi, Kocaeli Cemevleri Platformu, İzmit Halk Eğitim Müdürlüğü,  Karacahmet Sultan Derneği, Şahkulu Sultan Vakfı, Hubyar Sultan Vakfı, Maltepe Cemevi Derneği’ne çok teşekkür ediyoruz. Ayrıca etkinlikler için köylerimizde kadınlarımız büyük emek harcadılar. İhtiyar heyetlerimiz çok çalıştı onlara da çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Beş Mayıs Pazar günü Mecidiye Köyü’nde yapılacak kutlamanın saati 12.00.  Mecidiye’de Maltepe Cemevi Çocuk Semah Topluluğu ve İzmit Halk Eğitimi Merkezi Halk Oyunları sahne alacak. Neşe İlbeyli ve Müzik topluluğu türkü dinletisi verecek.

BAYRAKTAR PROGRAMI

Altı Mayıs Pazartesi günü Bayraktar Köyü’nde saat 11.00’de başlayacak kutlamada ise KaracaahmetSultan Derneği Semah Topluluğu, Hacıbektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Derince Şubesi Semah Topluluğu  ve Aşık Ali Can ve Hubyar Sultan Semah Topluluğu sahne alacak.

BALÖREN PROGRAMI

Yedi Mayıs Salı günü balören’de yapılacak kutlama ise saat 11.00’de başlayacak. Belen Köyü Likokulu öğrencilerinin şiir dinletisi yapacağı etkinlikte Şahkulu Sultan Semah Topluluğu, Aşık Ali Can ve Hubyar Sultan Semah Topluluğu da sahne alacak.

03 May 2019 - 15:24 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.