İzmit gerçek bir beyefendisini kaybetti…

Mustafa BAĞDİKEN Bir hafta kadar önce İlker Özben ile ofisinde buluştuk. Ona, daha önce söz verdiğim Ticaret ve Sanayi Odası ayrılmadan önce muhtemele...

Mustafa BAĞDİKEN

Bir hafta kadar önce İlker Özben ile ofisinde buluştuk. Ona, daha önce söz verdiğim Ticaret ve Sanayi Odası ayrılmadan önce muhtemelen 1988 yılında o eski oda binasında yönetim kurulu üyeleriyle çekilmiş ve sergide yer alan fotoğrafı hediye ettim.   

Fotoğrafta yer alan, ancak çoğunluğu şimdi aramızda olmayan, bu kenti kent yapan, emek veren, kalkınması için gerektiğinde kavga eden, onur kazandıran o isimleri tek tek saydık.  Tabi, bu kentin simge isimlerinden biri olan İbrahim Bingül’den de uzun uzun söz ettik.  

İbrahim Bingül ile Salı günü de Kapanönü Çarşısı’nda karşılaşmıştım. Yine dimdik, her zamanki gibi insana moral veren güler yüzlü. “Hani bana gelecektin. Sana eski  fotoğraflardan  göstermek istiyorum. Onları bilgisayara aktarıver.  Yoksa kaybolup gidecekler. Bunlar senin çektiklerinden daha eski.  Bazı kişilere birkaç tane verdim geri getirmediler” diyerek bir de sitem etti.

Bu sohbette, yine İzmit’in simge isimlerinden  Nazmi Oğuz’un ve kendisinin TOBB yönetim kurulunda görev yaptıkları dönemlerden de bahsetti. Aslında bu da bir sitemdi, çünkü yeniler hep kendilerinden söz edilsin istiyordu. Veya yeniler bilmiyordu.

Daha önce ofisinde de arada sohbet ettiğimiz İbrahim Bingöl, yaşına rağmen sanki bitmeyecek görüntüsü veren enerjisi ile yapmak istediklerinden, İzmit ile ilgili yapılması gerekenlerden söz ederdi.  “Daha yapacak çok şey var” derdi.  Sohbette, eski dostlukları, eski dostları, İzmit’e olan sevgiyi, İzmit’e bağlılığı, İzmitliliği, İzmitli olmanın ayrıcalığını, dostluğu, ahlaklı ticareti ve dürüstlüğü anlatırdı.

Nereden bilirdim ki, İzmit’in gerçek  beyefendisi  ile son karşılaşmamız olacak. Ve nereden bilirdim ki,  88 yaşında olmasına rağmen her gün Belediye İşhanı dördüncü kattaki ofisine giderken herkese gülümseyerek selam veren İbrahim Bingöl’ün bir gece ölüm haberi gelecek.

İzmit gerçek bir ağabeyini, beyefendisini, örnek insanını  kaybetti.

Başımız sağ olsun..

#

12 Tem 2018 - 11:52 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.