İzmit Belediyesi’nden bir İbrahim Efe açıklaması daha! “Sadece 145 gün işe geldi”

İşten çıakrtılan İbrahim Efe ilgili bir açıklama daha yapan İzmit Belediyesi, Efe’nin sadece 145 gün iş geldiğini belirtti.

İzmit Belediyesi’deki işinde çıkartılan Tavşantepe Mahalle Muhtarı İbrahim Efe ile ilgili tartışmalar bitmiyor. İzmit Belediyesi konu ile ilgili bir açıklama daha yaptı. Yapılan açıklamada, Belediye bünyesinde iş barışını bozan, iş arkadaşlarına kötü örnek olan hiçbir harekete izin verilmediği belirtilerek, “İzmit Belediyesinde çalışmakta iken parmak okutması ve sonrasında kart okutması gerekirken, işe gelmeyerek sadece Belediyemizin işlerini değil, vatandaş hizmetini de aksatan İbrahim Efe hakkında idaremiz nihai kararı vermiştir” denildi.

Bu kararın ardından kamuoyunun yanaşış bilgilendirilmeye çalışıldığını ifade edilen açıklama şöyle;

“Bu haklı kararın ardından bilinçli bir şekilde Tavşantepe Mahallesinin değerli halkı ve kamuoyu yanlış bilgilerle yanıltılmaya çalışılmıştır. Özellikle emeğin yanında olması gereken Hizmet İş Sendikası tavrını emekçiden yana değil, kanunda ve kamu vicdanı karşısında hiçbir yeri olmayan, işe gelmeden maaş almayı destekleyen bir uygulamayı savunarak, sendikal tarihe kara leke olarak düşecek uygulamaya imza atmıştır.

Ayrıca özellikle Tavşantepe Mahallesi anlamsız bir şekilde kışkırtılmış, mağduriyet yaratılma çabası içerisinde girilmiştir. 

Ekte İbrahim Efe’nin işe gelmediği günlerin kamuoyuna açıklanması, gerçeğin açığa çıkması açısından zorundalık haline gelmiştir.

HİÇ KART BASMADI

İbrahim Efe, 2017 ve 2018 yılında, o dönemde uygulamada olan parmak basma işlemini hiç gerçekleştirmemiştir. Ayrıca 2019 yılında da kendisinden savunma istenen tarihe kadar herhangi bir şekilde kart basmamıştır. Kendisinden savunma istenen 19/08/2019 -  11/09/2019 tarihleri arasında da kart basmamış, 12/09/2019 tarihinden sonra da sadece 12 iş günü kart basmıştır.

İbrahim Efe’nin 2014 yılından bu yana 1453 iş günü içerisinde sadece 145 iş günü kart basma işlemini gerçekleştirdiği tespit edilmiştir.

Bu sebepledir ki, gerek İbrahim Efe’nin, gerekse Hizmet İş Sendikası Kocaeli Şubesi Başkanı İdris Ersoy’un halk üzerinde yaratmaya çalıştığı baskı ve oynadığı algı oyunlarının hiçbir karşılığı yoktur. Haksızlığı savunan Hizmet İş Sendikası’nı insanların algılarıyla oynamak ve siyaset yapmak yerine sendikacılık görevlerini yapmaya davet ediyoruz.”

16 Eki 2019 - 17:30 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.