İzmit Belediyesi yardımları neden kesti?

İzmit Belediyesi tarafından ihtiyaç sahiplerine dağıtılan yardımlar, ‘para yok’ gerekçesi ile kesildi.

İzmit Belediyesi’nin 437 yardıma muhtaç aileye her ay düzenli olarak dağıttığı 100 liralık ‘İzmit Kart’ uygulamasını ‘para yok’ diyerek iptal etti. AK Parti İzmit Belediye Meclis Üyesi Muharrem Tutuş, kameralar karşısında sokak hayvanlarına mama dağıtan Hürriyet’in yeni dönemle birlikte yardıma muhtaç aileleri mağdur ettiğini söyledi. Tutuş, İzmit’te 437 ailenin aylık 100 TL kart yardımının neye göre iptal edildiğinin bir an önce açıklanması gerektiğini belirtti. Tutuş şunları anlattı: “İzmit Kart uygulamasından faydalanan ailelerle iletişim kurduk. Aylardır İzmit Belediyesi’nden yardım aldıklarını ancak bir anda yardımların kesildiklerini bizlere ilettiler.”

KAPIDAN KOVDU

“Yardımların neden iptal edildiğini öğrenmek için İzmit Belediyesi’ne giden vatandaşlara ise AK Parti dönemi suçlanarak ‘paramız yok’ cevabı verildi. İhtiyaç sahibi aileler belediye kapısından kovuldu. Bu ailelerin her biri zor şartlar altında yaşamını sürdürüyor. Vatandaşı belediye kapısından geri çeviren CHP’li Başkan Hürriyet göreve geldiğinden bu yana festival, konser düzenlemekten de geri kalmıyor.”

TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

“Bu insanlara bir yılda verilecek para birkaç saatlik konser ve festival için rahatlıkla harcanabiliyor. Oysa ki AK Parti döneminde ihtiyaç yok diye boş bırakılan belediye başkan yardımcılıkları ve müdürlük gibi onlarca koltuk doldurulurken para bulanların, kahvaltılık masrafına bile yetmeyen bu yardımı kesmemesi gerekirdi. Bu keyfi uygulamanın takipçisi olacağız.”

30 Ara 2019 - 08:59 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.