İzmit Belediyesi, bu kez de halkı SanatFest’te buluşturacak

İzmit Belediyesi, yine bir ilke imza atarak İzmit El Sanatları Festivali SanatFest’i gerçekleştirecek.  5-8 Eylül tarihleri arasında Kadının Gücü konseptiyle İzmitlileri buluşturacak olan Festivalde, İzmit’te faaliyet gösteren esnafların ürünleri halkla buluşacak.

Birbirinden farklı içerikte etkinliklerle İzmit’te ilklere imza atan İzmit Belediyesi,  bu kez de halkı SanatFest’te buluşturacak. 5-8 Eylül tarihleri arasında Sekapark Ucurtma Tepesi yanındaki alanda gerçekleşecek olan etkinlikte,  İzmit’te faaliyet gösteren esnafların el emeği ürünleri halkla buluşacak.  Kadının Gücü konseptindeki festivalde, müzik eğlence etkinlikleriyle İzmitliler hem alışveriş yapıp hem de güzel zaman geçirecek.

Kadınların ekonomiye daha fazla katılarak kendi ayakları üzerinde durabilmelerine destek olmak, çeşitli atölyelerle kadınların farklı dallarda kendilerini geliştirmelerine imkan sağlamalarına katkı sağlamak amacıyla hayata geçirilecek olan festivalde kendi alanlarında başarılı olmuş, örnek teşkil eden kadınlar konuşmacı olarak davet edilecek.

Festivalde, gümüşten ebruya, camdan seramiğe, kırkyamadan nakışa, doğal ürünlerden el yapımı yiyeceklere kadar birçok alanda el emeği ürünün görülüp alınabileceği standlar olacak. Farklı el sanatlarına dair atölyeler yapılacak. Banu Tozluyurt, Ebru Tuay ve Özge Uzun “Kadının Adı Var” isimli gösterileriyle, Doç. Dr. Evrim Ölçer Özünel de “Masal Mekanında Kadın Olmak” konulu söyleşi ve masal dinletisi ile SanatFest’te yer alacaklar.

Ezgi Aktan ve Mary Jane’nun sahne alacağı festivalde Moğollar müzik gurubu da İzmitlilere unutulmaz anlar yaşatacak.  Önümüzdeki yıllarda uluslararası boyuta taşınmak istenen festival,  Türk el emeği üreticisinin ürünlerini yurtdışına ulaştırmak amacı da taşınmaktadır.

KATILIM BAŞVURULARI DEVAM EDİYOR

Üretimde kadının gücünü ve önemini göstermek amacıyla oluşturulan konsept altında,  İzmitli üreticilere ve esnaflara katkı sağlamak amacıyla İzmit’te ilk defa hayata geçirilen SanatFest başvurularının devam ettiğini belirten İzmit Belediyesi yetkilileri, festivale katılmak ve ürünlerini halkala buluşturmak isteyen İzmitlilerin 0546 916 59 09 ve 0534 460 30 03 numaralardan başvurularını yapabileceklerini duyurdular.

02 Eyl 2019 - 10:53 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.