İSU Genel Müdür Ali Sağlık; “Suya gelen zam yüzde 2”

Kocaeli 2020 yılı 1. il Koordinasyon Kurulu Toplantısında bir sunum yapan İSU Genel Müdürü Ali Sağlık, 2020 yılı için suya gelen zammın yüzde 2 olduğu savundu.

İSU Genel Müdür Ali Sağlık; “Suya gelen zam yüzde 2”
Haber albümü için resme tıklayın

Kocaeli 2020 yılı 1. il Koordinasyon Kurulu Toplantısında, İSU Genel Müdürü Ali Sağlık, 2019 yılı faaliyet raporunu sundu. Ali Sağlık, “2019 yılı sonu itibariyle 823 bin 761 abone sayısına ulaştık. Şehre verdiğimiz suda da az da olsa yüzde 1’lik bir artış oldu. Bu suyun sahadaki karşılığı olarak tahakkuk miktarına baktığımızda da artış miktarı geçen yıla göre yüzde 2 oldu. Kayıp su oranı ise yüzde 30’un altına düştü. Biz ümit ediyoruz ki bu 5 yıl içerisinde kayıp su oranını yüzde 25’e düşüreceğiz. Kocaeli artık belirli bir standartta ulaştı. Her yıl bir önceki yıla göre daha iyi oluyor.” dedi.

“KANDIRA’YI SELE UĞRATMAMAK İÇİN KONTROLDE TUTUYORUZ”

Sağlık sözlerine devam ederken, “Yuvacık Barajı şu an yüzde 50 seviyesinde. Namazgah Barajı’nı da Kandıra’yı sele uğratmamak amacıyla kontrolde tutuyoruz o da yüzde 73 seviyesinde. Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek Atık Su SCADA sistemini getirdik burada atık sularımızı takip ediyoruz. İnşallah ileriki yıllarda daha da geliştireceğiz.” ifadelerini kullandı.

SANAYİ SİTESİ ARTIK SU ALTINDA KALMAYACAK

Yıllardır devam eden İzmit Sanayi Sitesi’nin su altında kalma sorununa da değinen Sağlık, “İzmit Oto sanayi sitesinde en büyük sıkıntımız su altında kalmaktaydı sanayi sitemiz. Onu da hallettik inşallah bir daha böyle bir sıkıntı yaşanmayacak.310 Milyon 163 bin yatırım gerçekleştirdik. Toplam 37 proje üzerinde çalıştık. 28 proje tamamlandı 9’u hala devam ediyor.” diyerek sözlerini noktaladı.

“KOKU DEVAM EDİYOR”

Sağlık’ın konuşmasının ardından söz alan Çayırova Kaymakamı; "Bazı caddelerimizde hala koku devam ediyor. Sunumunuzda Çayırova’yla ilgili bir çalışma göremedim.” dedi. Ali Sağlık ise, “Çayırova ilçemizin altyapılarını daha yeni yeniledik. Koku olması çok zor bir ihtimal. O koku geliyorsa yağmur suyu kanalı kanalizasyona karışmıştır. Siz bize o bölgeyi gösterin biz gelip orayı kurutalım.” diyerek cevap verdi.

“SANAYİCİLER BU KONUDA MAĞDUR” 

İzmit Belediyesi CHP’li meclis üyesi Ünal Özmural toplantıda söz isteyerek DSİ ve İSU temsilcilerine, “Su ile ilgili geleceğimiz önemli konulardan birisi. Endüstriyel tesislerde derin kuyu işlemleri yapılıyordu. DSİ’den alınıyordu bu yetki sonra İSU’ya geçti. Bazı sayaçları DSİ bazılarını İSU takmak istiyor. Sanayiciler bu konuda mağdur. Bu belirsizliğin çözülmesi gerektiğini ön görüyorum” diye konuştu. İSU Genel Müdürü Ali Sağlık cevap verdi. Sağlık, “Sayın valim bu kuyularla ilgili izin DSİ’de. Biz gidip kuyuların başına saati takıyoruz firmalardan da atık su ücreti alıyoruz.” dedi.

#

21 Oca 2020 - 15:22 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.

03

Vatandaş - Allahın suyunu bile millete uçuk rakamlara satıyorsunuz 150 lirasu faturası gelmiş eve yazık ya bu haklar birgün gelecek sizde fazlasıyla ödeyeceksin.

Beğen(1)

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Ocak 15:22
02

millet - ya hesap bilmeyen adam isu genel müdürü olmuş benim 10 ton faturam 16 liraydı 51 lira oldu ya bu kadar yalancı insan olur mu sorsan müslümanım der yazık pis yalancı hırsız

Beğen(1)

Beğenme(1)

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Ocak 15:22
01

Yorum41 - Mesaj atıp, 2020 ilk 3 ay zamn yok diyorsunuz, Sonrada gizli zam yapıp devam ediyorsunuz.

Hadi biz neysede, o kadar bayrak sallayan akp destekcilerindende mi utanmadınız.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Ocak 15:22