İşte o alanlara yapılacak yeni evler

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Kandıra’da bulunan 3 bölge, riskli alan ilan edildi. Bu bölgeler için Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin hazırladığı proje belli oldu. İşte o alanlara yapılacak yeni evler

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Kandıra, Akdurak Mahallesi Eğitim Sokak mevkii, Tekkeli Kümeevler mevkii ve Akçakayran mevkii riskli alan olarak ilan edildi. Bu bölgelere ilişkin nazım ve uygulama imar planları hazırlandı. Hazırlanan planlara göre, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, bu bölgelerde yeni bir projeyi hayata geçirecek.

ROMAN VATANDAŞLAR YAŞIYOR

Riskli alan ilan edilen, Roman vatandaşların yoğun yaşadığı bölgeler. Hazırlanan planlarda, Roman vatandaşlarımızın sosyal, ekonomik ve kültürel olarak entegrasyonunun sağlanması, bölgede tespit edilen sorunların bertaraf edilebilmesi amacıyla bir planlama yaklaşımı ile yeni plan kararları üretmek kaçınılmaz olduğu ifade edildi. Alanın yeniden planlanmasındaki amacın, planlama aracılığı ile barınma, altyapı, istihdam ve aynı zamanda sosyal sorunlarına çözüm önerileri getirmek, sosyal-ekonomik-kültürel-mekânsal boyutu bir arada değerlendirip sağlıklı koşulları sunarak yaşam kalitelerini artırmak ve kentsel refah seviyesine ulaştırmak olduğu belirtildi. Alanda yapılan detaylı analizler sonucunda, sosyo-kültürel ve ekonomik sorunların bertaraf edilebilmesi için gerekli plan kararları üretildi.

 

BÜYÜKŞEHİR PROJE HAZIRLADI

Bu bölgeler için Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin hazırladığı proje belli oldu. Proje kapsamında, riskli alan ilan edilen Tekkeli Kümeevler Mevkii’ne 69, Akçakayran Mevkii’ne 83 ve Eğitim Sokak mevkiine ise 67 yeni ev yapılacak. Tek katlı olacak olan bu evler, 82 metrekare büyüklüğünde yapılacak. 3+1 konseptinde yapılacak evlerin tamamında 5 metrekare büyüklüğünde ise birer depo yapılacak. Bölgelerin tamamında ise evlerin dışında park ve sosyal donatılar da yine Büyükşehir Belediyesi tarafında yapılacak.

YERİNDE DÖNÜŞÜM

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, proje ile ilgili kocaelikoz.com’a yaptığı açıklamada, “Kandıra ilçemizde bulunan roman vatandaşlarımızın bulunduğu yerleşim bölgelerimizi yerinde dönüşümünü sağlayacağız. Bakanlığımız üç bölgeyi riskli alan ilan etti. Roman vatandaşlarımızın yaşam koşullarını iyileştiren yeni tek katlı yapılar inşa edeceğiz. Bu bölgenin içerisinde sosyal donatılarda olacak” dedi.

İŞTE YAPILACAK OLAN O EVLER;

AKÇAKAYRAN MEVKİİ

EĞİTİM SOKAK MEVKİİ

TEKKELİ KÜMEEVLER MEVKİİ

19 Eki 2019 - 09:35 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.