Işık teşkilata ders verdi; “Neden seçimden korkalım”

AK Partİ İl Başkanlığı tarafından düzenlenen 4. Teşkilat Akademisi programında konuşan Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, “Dersine her gün çalışan öğrencinin sınav korkusu olur mu? AK Parti dersine günlük çalışan öğrenci. Neden seçimden korksun? 24 Haziran artık yeni bir milat olacak” dedi

Işık teşkilata ders verdi; “Neden seçimden korkalım”
Işık teşkilata ders verdi; “Neden seçimden korkalım”
+1
Haber albümü için resme tıklayın

Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, Sabancı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen 4. Teşkilat Akademisi programında “Teşkilatçılık ve 2019 Seçim Stratejileri” dersini partililere verdi. Işık’ın sunum yaptığı programa AK PARTİ İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, AK PARTİ İl Kadın Kolları Başkanı Serpil Yılmaz, AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Emre Kahraman,  Kandıra Belediye Başkanı Ünal Köken, AK PARTİ İzmit İlçe Başkanı Hasan Ayaz, Kandıra İlçe Başkanı Erol Ölmez ve çok sayıda partili gösterdi.  Eğitim sonunda katılımcılara memnuniyet anket çalışması yapıldı.

EĞİTİMLERLE ORTAYA ÇIKIYOR

Programda konuşan Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, “AK Parti Kocaeli teşkilatlarının klasiği haline gelen eğitim programlarımız hayırlı olsun. Eğitim bizim açımızdan son derece önemli. Eğitimde ter dökmeyen savaşta kan döker derler. Siyasette de eğitim aynı yöne bakmak, aynı hedeflere emin adımlarla yürümek için olmazsa olmazdır. Eğitim çalışmalarına önem veren teşkilatlar diğer teşkilatlardan öne geçer. Kocaeli’ye farkı getiren de bu eğitim programlarıdır. Bu programlarda AK Parti’nin felsefesi konuşuluyor ve değerlendiriliyor. Halkıyla iletişim kurmayı başaran teşkilatlar bu eğitimlerle ortaya çıkıyor” dedi.

BAHÇELİ ERKEN SEÇİM FİTİLİNİ ATEŞLEDİ

“Bu eğitim programı planlanırken gündemimizde erken seçim yoktu” diyen Fikri Işık, “Sayın Bahçeli erken seçim fitilini ateşledi. Bu çağrı sürpriz bir çağrıydı. Bu çağrıya siyasetin sessiz kalması mümkün değildi. Bu çağrıyı geri çevirmek mümkün olmazdı. Erken seçim tartışmalarının konuşul. Biz ısrarla zamanında seçim taraftarıydı ama ittifak yaptığımız parti erken seçim isteyince buna kulak vermek zorundaydık. Bahçeli’nin çağrısının yanında önemli gerekçelerimiz de var. Bunlardan biri ülkemizin içerisinden geçtiği yoğun bir süreç de buna bir etken. Artık o eski savaş günlerine adeta geri dönüyoruz. Sovyetler ve Batı Bloğu arasında süren bir soğuk savaş dönemi vardı. Şimdi de Dünya iki kutuplu oldu. Rusya artık dünya sahnesine çıktı. Rusya bölgesinde kendine karşı tedbir alınmak zorunda olan bir ülke konumuna geldi” şeklinde konuştu.

SEÇİMİ ÜLKE GÜNDEMİNDEN ÇIKARALIM

Dış siyasette yaşanan gelişmeleri değerlendiren Fikri Işık, “Dünya’da yeni bir siyasi düzen, yeni bir siyasi atmosfer oluşuyor. Bu da Türkiye’yi etkileyecek bir gelişme. Özellikle ABD seçimlerinden sonra oluşan yeni yönetim. ABD Başkanının kendi kabinesinde yaptığı değişiklikler aslında bölgeye yönelik farklı politikaların izleneceğini gösteriyor. Bölgede bazı değişimler yaşanmaya başladı. Katar’a yönelik operasyonlar yapıldı. ABD Başkanının Filistin konusundaki söylemleri maalesef Filistin’i yeniden dünya gündemine soktu. Suriye’de İsrail ile İran’ın güç savaşı var. Bunlar Türkiye’yi etkileyecek gelişmeler. Böyle bir dönemde bizim seçimlerle zaman kaybetmemiz bizi bazen hayati risklerle karşı karşıya bırakabilir. Madem çağrı yapıldı, bundan sonra seçimi hemen yapalım ve seçimi ülke gündeminden çıkaralım” dedi.

İSTİKRAR 24 HAZİRAN’DA SAĞLANACAK

Küresel ekonomideki gelişmelerin de erken seçimin sebeplerinden biri olduğunu vurgulayan Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, “Avrupa ve Japonya parasal genişlemeyi durdurdu. Bu ekonomik gelişmelerin dışında Türkiye’nin yapısal reformları yapmaya ihtiyacı vardı. Gezi olaylarından dolayı şeytan taşlamaktan tavaf yapmak nasip olmadı. Birçok olayın tezgahlandığını biliyoruz. Gezi olaylarının arkasındaki iradeyi hepimiz biliyoruz.  Ertelenen reformları İnşallah seçimlerden sonra yapacağız.  24 Haziran artık yeni bir milat olacak. 16 Nisan’daki değişiklikler 24 Haziran’da fiilen uygulamaya geçecek. Türkiye Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçecek. Bu pek çok şeyi kökten değişecek. Yönetimde istikrar sağlanacak. Halk kime oy veriyorsa o iktidar olacak. Kapılar kapılar arkasındaki pazarlıklarla hükümet belirlenmeyecek. Bu açıdan yönetimde istikrar 24 Haziran akşamında sağlanacak” dedi.

SİYASETE NEZAKET GELECEK

“Siyasette ihtimaller vardır” diyen Fikri Işık, “Biz birinci turda Cumhurbaşkanımızın ilk turda ipi göğüsleyeceğini düşünüyoruz. Olmazsa iki hafta sonra iki aday yarışacak ve en çok oyu alan Cumhurbaşkanı olacak. Artık partiler yüzde 10 barajını kendi aşamayacaksa ittifak yapmanın yollarını arayacak. Artık partiler kendi aralarında uzlaşmanın yolunu arayacaklar. Artık siyasetin dili yumuşayacak. Partiler birbirleriyle daha naif bir şekilde konuşmak durumunda olacak. Bu siyasette nezaketin her geçen gün hakim olması sonucunu doğuracak” değerlendirmesinde bulundu.

SEÇİME EN HAZIR PARTİ AK PARTİ’DİR

Başbakan Yardımcısı Fikri Işık sözlerini, “Biz ittifakımızı açıkladık. Diğer partilerde yapacakları ittifaklara yönelik çalışmalarını yapacaklar. Demokrasinin iki temel kavramını oturtmuş olacağız. Güçlü iktidar, güçlü meclis olacak. Biz bu sürece hazır mıyız? Biz Kocaeli olarak 13 seçim yaptık 3’ü referandumdu. Her seçim sonucunda başımız dik oldu. Her seçim sonunda il binamızın önünde rakiplerimizin gönlünü kırmadan başarıyı kutladık. O kadar yoğun çalıştık ki başardık. Çalışmak bizden galibiyet Allah’tandır. Türkiye’de seçime en hazır parti AK Parti’dir. Kongrelerimizi daha yeni tamamladık” ifadeleriyle.

BİZ 14 HAZİRAN’I PLANLAMADIK

Başbakan Yardımcısı Fikri Işık erken seçim eleştirilerine de değinerek, “Madem bu ülke kötüye gidiyordu işte seçim fırsatı. Biz hazırlıksız yakalandık diyorlar. Kusura bakmayın o sizin kabahatiniz. Biz 24 Haziran’ı planlamadık. Dersine her gün çalışan öğrencinin sınav korkusu olur mu? AK Parti dersine günlük çalışan öğrenci. Neden seçimden korksun. Kocaeli teşkilatımız neden seçimden korksun. Bu program bile onun en büyük göstergesi. Hodri meydan denirse, biz de hodri meydan deriz” diyerek sözlerini sonlandırdı.

21 Nis 2018 - 13:44 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.

01

Ayhan a. - 24 hazirandan sonra istikrarmis. Güldürme fikri. Yediğiniz haltlar teşkilatın ağzında sakız olmuş.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Nisan 13:44