İşçiler direnişe başladı… 3 aydır maaş alamıyorlar!

Patronun 'kriz var' bahanesiyle maaşları ödemediği ve yıldırma politikası izlediği Eksen Makina'da işçiler haklarını almak için direnişe başladı.

Gebze Tavşanlı Kömürcüler Organize Sanayi Bölgesindeki (OSB) Eksen Makina'da çalışan işçiler, ücretlerin ödenmemesi ve kötü çalışma koşulları nedeniyle direnişe başladı. Eksen Makina Patronu Besim Tahincioğlu'nun kriz bahanesiyle bir süredir üretime ara verdiğini belirten işçiler, çalışan işçilerin maaşlarının da 3 aydır ödenmediğini söylüyor.

Özellikle geçtiğimiz senenin eylül ayından bu yana işyerinde saldırının ve baskının arttığını vurgulayan işçiler, patronun "Servisler artık sadece E-5 üzerinden geçecek, ona göre kendinizi hazırlayın" diyerek kendilerini yıldırmaya çalıştığını aktardı. Servis güzergahlarının değiştirilmesiyle 45 dakikaya yakın yürümek zorunda kalan işçiler, zaten düzensiz ve yarım ödenen maaşların son 3 aydır hiç ödenmediğini belirtti.

Büyük çoğunluğunu kadınların oluşturduğu işçiler, bugün patronla yaptıkları görüşmede alacaklarını istedi. Fabrika Patronu Besim Tahincioğlu'nun işçilere "Para yok, ödeme yapmıyoruz" demesi üzerine işçiler, haklarını almak için fabrika önünde direniş başlattı.  

Besim Tahincioğlu tarafından 2006 yılında satın alınan Eksen Makina, Arçelik ve Arzum gibi markalara fason olarak küçük ev aletleri (çay makinesi, kahve makinesi, tost makinesi, buharlı ütü vb.) üretimi yapıyor. Fabrikada örgütlü sendika ise Türk-İş'e bağlı Türk Metal sendikası. 

Evrensel

10 Oca 2019 - 22:53 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.