İnönü Caddesi esnafı isyan etmişti! Bakın kaç işyeri kapalı…

İzmit İnönü Caddesi esnafı geçtiğimiz gün düzenledikleri basın toplantısında, İnönü caddesinin şehir planlamanın dışında kaldığını ifade etmişlerdi. İnönü caddesinde 30’u aşkın işyerinin kapalı olduğu tespit edildi.

Bir zamanların en işler caddelerinden biri olan İnönü Caddesi uzun yıllardır kaderine terk edilmiş durumda. Senelerdir şehir planlamasının dışında tutulan İnönü Caddesi bir de astronomik kira bedelleri ile birlikte iyice ölü bir cadde haline geldi.

Geçtiğimiz günlerde İnönü Caddesi esnafı basın toplantısı düzenledi.

Caddenin şehir planlamanın dışında tutulduğuna vurgu yapmış, yetkililere seslenerek caddenin tekrar eski günlerine kavuşması için yetkililerin adım atmasını istemişti.

Esnaflar yaptıkları açıklamada, ’İnönü Caddesi’nin şehir planlamasındaki dışa atılmıştır. Tüm altyapı ve şehir planlaması, Tramvay hattı Ve İstiklal caddesi arasında verilmiştir. Özellikle Tramvay hattı güzergâhı bu anlamda şehrin eksenini değiştirmiştir. Bizler İnönü Caddesi esnafları ve bölgede yaşayan halk olarak şehrin batı yönünden doğu yönüne giden halk otobüslerinin daha önce olduğu gibi İnönü Caddesini kullanmasını önemle istiyoruz. Aksi halde son iki yıldır başlayan ve devam etmekte olan işyerlerinin kapanması hiç de kaçınılmaz değil. Bizler İnönü Caddesi esnafları olarak bu caddenin eski hareketli günlerine tekrar dönmesini istiyoruz’’ ifadelerini kullanmıştı.

‘’GÜZERGAH DEĞİŞSİN’’

İnönü caddesinin özellikle insan trafiğine açılması gerektiğinin altını çizen esnaflar,’’Bunun için en önemli çözüm de otobüs güzergahının tekrar eski haline ya da sadece Alemdar ve İnönü Caddesi yönünün değiştirilmesi gerektiğine inanıyoruz. Aynı zamanda şehrin buluşma noktası olarak bilinen Cumhuriyet Çocuk Parkı’nın çevre düzenlemesi, ışıklandırılması ve tekrar değerli bir alan haline getirilmesini istiyoruz. Ayrıca İzmit Gazi Lisesi’nin kaldırılmasından sonra boşalan binaların bölge dinamiğini artırabilecek Nüfus Müdürlüğü, Tabu Müdürlüğü gibi yerlere verilmesini istiyoruz. Sayın Valimiz, Sayın Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımız, Sayın İzmit Belediye Başkanımızdan talebimiz budur’’ demişlerdi.

‘’30’U AŞKIN İŞYERİ KAPALI’’

Kocaelikoz.com esnafların yaptığı bu açıklamalar üzerine İnönü Caddesinde araştırma yaptı. Cadde üzerinde 30’u aşkın işyerinin kapalı olduğu ve birçoğunun camında ise kiralık yazısı olduğunu tespit etti. İnsan trafiğinin olmadığı cadde üzerinde bulunan işyerlerinden birde astronomik kira bedelleri talep edilmesi İnönü Caddesindeki hareketliliği yok ediyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve İzmit Belediyesi önümüzdeki günlerde İnönü Caddesiyle ilgili nasıl bir proje ve tasarruf uygulayacaklar merak ediliyor.

14 Tem 2019 - 11:42 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.