İmar barışından al haberi… Meğer Kocaeli’nin yarısı kaçakmış!

İmar Barışı başvuruları sürerken, Türkiye’de en fazla başvurunun geldiği yerlerden biri Kocaeli oldu. Rakamlara göre ise Kocaeli’nin yarısı kaçak çıktı

Türkiye genelindeki 13 milyon konutun imar ve iskân sorununu çözmesi planlanan ve İmar Barışı olarak bilinen 'Yapı Kayıt Belgesi'ne başvurular sürüyor. Edinilen bilgilere göre, bu düzenleme kapsamında devletin kasasına 11 ayda 18 milyar 418 milyon 733 bin lira girdi. 8 Haziran 2018'de başlayan başvurular ise 9 milyon 841 bin 385'i buldu.

En çok başvuru yapılan illerin başında ise kaçak yapıların büyük bölümünün bulunduğu İstanbul geldi. Yaklaşık 2 milyon kaçak bina bulunan şehirde şu ana kadar 1 milyon 722 bin 696 kişi başvurdu.

Türkiye’de en fazla başvurun geldiği yerlerden biri Kocaeli oldu. Yaklaşık 550 bin evin bulunduğu Kocaeli’de imar barışına başvuranların sayısı ise 307 bin 536 oldu. Bu rakam Kocaeli’de kaçak yapıların durumunu da ortaya koydu. Kent bulunan evlerin yarısından fazlasının kaçak olduğu ortaya çıkmış oldu.

İmar barışı başvurusunun yapıldığı bu evlerin ne kadarın 17 Ağustos depreminde hasar gördüğü ise bilinmiyor. Bilindiği gibi Kocaeli’de 17 Ağustos depreminde hasar gören ve hala yıkılmayı bekleyen yüzlerce ev mevcut.

Müracaatlar 15 Haziran'a kadar yapılacak. İmar Barışı bedeli ise 30 Haziran 2019'a kadar ödenebilecek.

08 May 2019 - 13:48 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.