İçki ruhsatı tartışmasında önemli gelişme… İçkili alan haritası güncellenecek!

İzmit Belediye Meclisinde içki ruhsatları ile ilgili önergenin reddedilmesine rağmen önemli bir gelişme yaşandı. AK Parti’nin önergesi ile İzmit’in içkili alan haritasının güncellenmesine karar verildi.

İzmit Belediye Meclis toplantısının en tartışmalı gündem maddelerinden biri de 3 yer için istenen içki ruhsatı konusuydu bu maddeye AK Parti ve MHP’li üyeler ret oyu verdi.

Mecliste ise AK Parti son anda önemli bir önerge verdi. Verilen önergede, İzmit içkili alan haritasının güncellenmesi önerildi. Yani alkol bölgesi olarak belirlenen alanlara yenileri eklenecek. İzmit’te içki satan mekanlara ruhsat izninin önü açılacak. Bu şekilde direk ruhsat verilebilecek.

Meclis arasında AK Parti Grubu İzmit'te alkol bölgesi olarak belirlenen alanların haritasının güncellenmesini talebi hem AK Parti meclis üyeleri hem MHP’li meclis üyelerini şaşırttı. MHP’li meclis üyeleri “O zaman niye şimdi üç iş yeri için ret verdik. Bu düzenleme ile ret vermemizin anlamı nedir?” diyerek Ak Parti’nin içkili alan haritası güncelleme önerisini ret etti. MHP ret ederken CHP grubundan Ak Parti’nin önerisini tam destek geldi. Söz konuş madde oy çokluğu ile komisyona havale edildi. İzmit’te içkili mekanların olduğu alanlar haritanın içerisine dahil edilerek ruhsat sorunu çözülmüş olacak.

06 Kas 2019 - 10:08 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.