Hürriyet parayı isteyince... Dışarda güldüler genel kurulda tartıştılar!

Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisi Mayıs ayı toplantısının hemen ardından İSU Genel Kurulu gerçekleştirildi.

İSU Genel Kurulunda İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet söz istedi. Hürriyet, “Bizim de İSU’dan dolaylı yoldan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nden 5 milyon TL alacağımız var. Acaba İzmit halkının bu parası ne zaman ödenecek? Bayramdan önce ödenirse çok memnun oluruz” dedi. Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın ise, “Yahya Kaptan’daki K2 Kavşağı projesinden bizim de İzmit Belediyesi'nden 5 milyon TL alacağımız var. İzmit Belediyesi o protokolde üzerine düşenleri yerine getirmedi” dedi.

Bunun üzerine Hürriyet, “o protokol hukuka aykırı. Gerekirse bir hukukçu o protokolün hatalı ve hukuka aykırı olduğunu anlatırım” dedi. Büyükakın, “İzmit Belediyesi sözünü tutmadı” ifadelerini kullandı. Hürriyet, “Sizin partinizin başkanıydı benden önceki başkan. Gidin Nevzat beyden tahsil edin. Gerekirse kişisel borç düzenleriz. Ben İzmit halkı adına o parayı istiyorum” dedi.

Büyükakın da, “Bizim de İzmit Belediyesi'ne ücretsiz tahsil ettiğimiz arsalar var. Biz de bunları geri mi isteyelim?” diye sordu. Hürriyet ise, “Ben parayı İzmit adına istiyorum” dedi.

Büyükakın buna cevaben, “Siz isteyince İzmit adına istiyorsunuz da biz isteyince kendimiz için mi istiyoruz? Biz de bu vatandaşa hizmet ediyoruz” dedi. Bunun üzerine konuyu değiştiren İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, “Zaten bizim şantiyelerimizi de kapatmışsınız” dedi.

Büyükakın ise, “Sizin bir şantiyeniz yoktu. Bahsettiğiniz döküm sahası konusunda sizi eksik bilgilendirmişler. O bölgede şehir hastanesinden çıkan atıkların yola takviye yapılması için kırıldığı yerdi. Ama buraya hafriyat dökmeye başladınız. Bu daha önceden süregelen bir konu. Biz de kapattık” dedi.

Hürriyet ise, “Demek ki bize denk geldi.  Önceki dönemde kapatılmamış. Biz gelince hemen kapatıldı” dedi ve tartışma sona erdi.

16 May 2019 - 18:52 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.