Hizmet-İş’ten sert tepki; “Tetikçiliğini bırakın, işçilere verdiğiniz sözü tutun”

Hizmet-İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı İdris Ersoy, İzmit Belediyesi’nin işçilere söz verdiği ücretlerin yatırılmasını istedi.

Hizmet-İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı İdris Ersoy, İzmit Belediyesinde yaşanan sendikal süreç ve 31 Mart seçimlerden önce 696 sayılı yasa ile Bekaş A.Ş şirketine geçen işçilere söz verilen ve hala yapılmayan ücret düzenlemesi ile ilgili bir açıklama yaptı.

Ersoy açıklamasında, “İzmit belediyesi ve Bekaş A.Ş’de  çalışan ve üyemiz olan 1200 arkadaşın 31 Mart yerel seçimlerinden sonra örgütlenme  çalışmalarına başlayan sendikaların sahada çalışmaları sonuç vermeyince, işveren ve yandaş sendika örgütlenme işini atadığı amirlere havale etmiş işçileri tehdit ve baskıyla sendika değiştirmeye zorlamışlardır” dedi.

İzmit Belediye başkan vekili Hakan Tanta’nın, Genel-İş Sendikası örgütlenme sorumlu gibi bizzat işçileri arayarak, Hizmet-İş’ten istifa etmeleri için baskı yaptığını iddia eden Ersoy; “Geçmişte Genel- iş Sendikasının dişçiliğini yapan bugün ise sendikanın tetikçiliğine soyunan Hakan Tanta işçilere yapmış olduğu baskılara  son vererek kendi görevi olan başkan vekilliği görevine yoğunlaşmasını, İzmit halkının sorunlarına ve 31 Mart dan önce işçilere verdikleri sözleri  tutması için çalışma yapmasını tavsiye ediyoruz.” diye belirtti

Hizmet-İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı İdris Ersoy açıklamasının devamında şunları söyledi; “İzmit Belediyesinin geçmişte muhtarlık yapan bazı Meclis üyelerinin de Hakan Tanta gibi sendikal örgütlenmeye müdahale ederek işçileri malum sendikaya geçmeleri için baskı yaptıklarını da biliyoruz. Bu gün İbrahim Efe’nin kart basmadan çalışması üzerinden, siyaset yaparak sağa sola laf yetiştiren bu Meclis üyelerinin geçmiş dönem CHP belediyesi yönetimlerinde  hiç işe gitmeden maaş aldıkları herkes tarafından bilinmektedir. Demokratız diyerek halktan  oy isteyenlerin iktidara gelince nasıl partizanlık yaptıkları, siyaseten kendileri gibi düşünmeyen kurumlara, kişilere, işçilere tahammülsüzlükle nasıl davrandıklarını kısa zamanda Kocaeli halkı görmüş oldu.

Bilinmesini istiyoruz ki, üyelerimize baskıda  uygulasanız tehdit de etseniz, Barış pınarı harekatına destek vermeyen, bu güne kadar terör örgütü yandaşlarının yanında duran, işçi çıkarmalarda işvereni haklı bulan, zulme dönüşen işyeri değişikliklerini bizzat organize  eden sarı Sendikaya  geçiremeyeceksiniz. Hizmet-İş Sendikası olarak işten çıkarılan işçi arkadaşlarımızın haklarını savunduğumuz için, siyasi görüşlerinden dolayı sürgün edilen işçilere sahip çıktığımız için, seçimden önce işçilere verilen zam  sözünü yerine getirilmesini istediğimiz  için   üyelerimiz sendikamızdan kopararak  bizi susturacağınızı sanıyorsanız yanılıyorsunuz”

Açıklamasını sürdüren Ersoy, “İzmit belediyesinde asgari ücretin  az üstünde maaş alan ve enflasyon karşısında ücreti eriyen işçilere seçimden önce söz verdiniz. Diğer belediye Başkan adayları da  kendi ilçelerinde işçilerine söz verdiler ve sözlerinde durdular, İzmit belediyesinde çalışan 1200 işçi sizden sözünüzü tutmanızı bekliyor. Hizmet-İş olarak bu sıkıntıları ifade edince rahatsız oluyorsunuz. Rahatsızda olsanız her daim işçiye yapılan sürgün ve işten çıkarmaların karşısında olacağız, 31 Mart seçimlerinden önce işçilere verdiğiniz ve hala uygulamadığınız zam sözünü, temizlik işçilerine söz verdiğiniz hafta sonu mesaisini, uygulayana kadar, duygularını ve oylarını sömürdüğünüz işçiler adına  mücadeleyi sürdüreceğiz” dedi.

05 Kas 2019 - 12:31 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.