Hem hanımefendi hem de Baro başkanı… Bu nasıl üslup Candemir?

Kocaeli Barosu Başkanı Bahar Gültekin Candemir bu kez haddini fazlasıyla aştı. Bir köşe yazısına, ne makamının ağırlığına ne hanımefendi kişiliğine yakışmayan biçimde cevap verdi.

Türkiye'nin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzur getirmek amacıyla Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK) başlatılan Barış Pınarı Harekatı devam ederken Kocaeli Barosu’nun sessiz kalması büyük eleştirilere sebep olmuş, kocaelikoz.com Baro’nun sessizliğini kamuoyu ile paylaşmıştı 

Adli yıl açılışı töreninin Cumhurbaşkanlığı Sarayında yapılmasını bahane edecek adeta aslan kesilen Kocaeli Barosu’nun bu tutumuna bir eleştiri de gazeteci Engin Şahin’den geldi. Şahin, yazdığı köşe yazısında Kocaeli Barosu Başkanı Bahar Gültekin Candemir’i eleştirdi. Eleştirilere tahammül edemeyen Candemir, makamının ağırlığı zerre kadar yakışmayan bir üslupla cevap verdi.

Candemir şunu yazdı;

“Kaleminden zehir damlayan kendini gazeteci  sayan soytarı benim Babam Kıbrıs Barış harekatına katılan Gazi bir Mehmetçik idi.Sana vatan ve bayrak sevgimi açıklamak zorunda mıyım?Benim adımın yanına terör örgütü  PKK-PYD yi koymak şeref yoksunluğu ile tiraj derdine çare bulamazsın.Gazetende köşeni doldurabilecek kadar bilgi ve zeka yeterliliğine sahip olmayan sen , Barış Pınarı harekatında hayatını bu vatan için hiçe sayan Mehmetçiğin adını ağzına alamayacak vicdansızlıkta sadece   dedikodu ve magazin gazeteciliği yapan,insanların şeref ve haysiyetini  lekelemeye çalışan kocaman bir hiçsin.Haddini bil diyeceğim ama o fikirsel ve zihinsel imkanın yok.”

Göreve geldiği günden beri garip ve anlamsız tutumları ile bilinen Candemir, bu tarz ve üslupla bir gazeteciye saldırması bir türlü anlaşılamadı. Kocaeli’nin en öneli sivil toplum örgütlerinin başındaki bir ismin, çok önemli bir mücadele verilirken sessiz kalmasına ise hala bir cevap verebilmiş değil.

Öte yandan, kocaelikoz.com’un haberi sonrası açıklama yapmak zorunda kalan Kocaeli Barosu, bir yandan Barış Pınarı harekâtına katılan askerlerimize başarı dilerken, isim vermeden de bizi eleştirdi.

11 Eki 2019 - 22:57 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.