Haydar Baş’tan o iddialara yalanlama

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Haydar Baş’ın mal varlığına el konulduğu yönünde ulusal ve yerel medya kuruluşlarında yer alan haberlere ilişkin Haydar Baş’tan açıklama geldi. Baş, iddiaları yalanladı

Ortağının mal varlığına zorla el koyup boş senet imzalatma iddiası ile yargılanan Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Haydar Baş'ın mal varlığına tedbir konulduğu, Baş'ın yurt dışına çıkışının da yasaklandığı haberlerde bahsi geçen konulardı.

BTP Genel Başkanı Baş’tan iddialarla ilgili yazılı açıklama geldi. Hakkında ortaya atılan iddiaların yalan ve iftira olduğunu söyleyen Baş, “Zaten Mustafa Eraslan'ın ortaya koyduklarının tamamı yalandır ve iftiradır" dedi. 20 senelik siyasi ve akademik hayatı boyunca Türk milletinin birliği, devletin bekası, Atatürk ilkelerinin ve inkılâplarının yaşatılması için çalıştığına işaret eden Prof. Dr. Baş, “Genel Başkanı olduğum Bağımsız Türkiye Partisi'nin bu gayeler istikametinde program yapmadığı il ve ilçe kalmamıştır. Bu süreçte dava dosyaları 20 bin sayfaya ulaşan iftira ile dolu oyunlara alet edilmek istendik. Hepsinden alnımızın akı ile çıktık” ifadelerini kullandı.

BTP Lideri Prof. Dr. Baş, 72 senelik ömründe bir adım bile hukukun dışına çıkmadığını vurgulayarak, “Hukukun dışına çıkmayız. Haber konusu edilen Dr. Mustafa Eraslan ile aramızdaki ihtilafta da adalet mutlaka yerini bulacaktır. Ancak bazı mihraklar, tutanakları basına sızdırmanın suç olmasına rağmen karşılığını kendilerinin bildiği menfaatlerle bu suçu işlemeyi göze alarak bizlerin ifadelerini çarpıtarak basına yansıtmıştır” şeklinde konuştu.

Yargı süreci devam ettiği için dava konusu ve içeriği hakkında bilgi vermeyi uygun görmediklerini kaydeden Baş, “Devam eden davanın tutanak kayıtlarının dosya içeriğine ve aslına aykırı şekilde basına yansıması, bir kez daha büyük bir oyunun içine çekilmek istendiğimizi gösteriyor. Büyük Türk milleti şahsımı ne bir dava dosyasıyla ne de basit oyunlarla tanıyacak. Zaten Mustafa Eraslan'ın ortaya koyduklarının tamamı yalandır ve iftiradır” dedi.

Prof. Dr. Haydar Baş, açıklamasının son cümlelerinde Türk halkına seslenerek, “Biz ömrümüzü adadığımız Türk milleti ve devleti için yapmak istediklerimiz ile zaten gözler önünde ve gönüllerdeyiz. Devam eden yargı süreci esnasında tutanakları yayınlayan siteler için gerekli yargı süreci başlatılacaktır. Türk adaletine güvenimiz tamdır.” Sözlerini bitirdi.

08 Ağu 2018 - 14:03 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.