“Halkın hastalığı birileri için fırsata dönüştürülüyor”

SP İl Başkanı Nurettin Çelik haftalık basın toplantısını gerçekleştirdi

Saadet Partisi İl Başkanı Nurettin Çelik haftalık basın toplantısını il binasında gerçekleştirdi. Basın açıklamasında konuşan Çelik, “Hepinizin bildiği gibi AK Parti hükümetinin şehir hastaneleri diye bir projesi var. Kocaeli’de de İzmit Cephanelik mevkiinde yapımı devam ediyor. Özel şirkete devredilen bu hastanelerin yararı olacak mı?” ifadelerini kullandı. Çelik aynı zamanda şehir hastanelerindeki problemleri anlatan ‘Şehir Hastaneleri Raporu’ isimli hazırladığı bir kitapçık dağıttı.

HALK HASTA OLAMAYA TEŞVİK EDİLİYOR

Saadet Partisi İl Başkanı Nurettin Çelik, “Hükümet işin kolayına kaçarak, girişimciye ihale ettiği alana hastane yaptırıyor. Yapılan bu hastaneye de müşteriyi garanti ediyor. Sağlık bakanlığı açılan hastaneleri yönetecek olan şirketlere yönelik “Biz size % 70 oranında doluluk garantisi veriyoruz. Eğer hastanedeki doluluk bu oranda olmazsa zararınızı karşılayacağımızın da teminatını veriyoruz” diyor. Yani, halkın sağlıklı yaşam sürmesi için gayret göstermesi gereken bakanlık;  hastalara müşteri gözüyle baktığı yetmezmiş gibi “% 70 oranında hastanızı biz garanti ediyoruz” diyor.  Resmen halk hasta olamaya teşvik ediliyor. Halkın hastalığı birileri için fırsata dönüştürülüyor” şeklinde konuştu.

MİLLETİN PARASI ÇARÇUR EDİLMEMELİ

Peki, gerekli doluluk sağlanamazsa ne olacak? Tabi ki farkı devlet ödeyecek. Yani fatura millete kesilecek diyen Çelik, “Ömründe hastaneye hiç gitmemiş insanlar bile yanlış devlet politikasının bir neticesi olarak ceplerinden para ödemiş olacaklar. Anlayacağınız “Deli Dumrul” hesabı köprüden geçmeyen de bedel ödemek zorunda kalacak.  Acaba böyle bir uygulama ile belirli çevrelere rant mı sağlanıyor? diye akıllarımıza şüphe düşüyor. Bu proje kapsamında ilçe hastanelerinin kapatılacağını, 10-20 yıllık bazı hastanelerin de yıkılacağı haberini aldık. Hükümet,  eski hastaneleri modernize etmek yerine yıkmayı tercih etmiş. Yaptığı israflara bir yenisini eklemiş. Milletin parası bu kadar kolay çar-çur edilmemeli” ifadelerini kullandı.

SAĞLIK KAMUNUN ELİYLE BEDAVA VERİLMELİDİR

Devletin 22 şehirde açacağı bu hastaneleri özelleştirmemesi gerektiğini belirten Çelik, “Sağlık kamunun eliyle bedava verilmelidir. Sağlık müesseseleri kar amacı güden özel şirketlerin insiyatifine bırakılamaz. Eğer böyle olursa istenilen verim elde edilemez ve müşteri gözüyle bakılan hasta vatandaşlar sömürülmüş olur. Burada hemen şunu da sormak istiyorum. Şehir hastanelerinde kullanılacak olan malzemeler, cihazlar nereden temin edilecek? Bu cihazlar ne kadar yerli olacak? Hükümet Avrupa’dan, Almanya’da temin edeceği eski, elde kalmış ürünlerle bu millete hizmet etmeyi amaçlıyor” dedi.

BU NE PERHİZ, NE LAHANA TURŞUSU

Çelik açıklamasını, “Bilin ki bu hastane maliyetinden çok tıbbi cihazların maliyetleri ciddi bedeller gerektiriyor. Siz burada kullanılacak cihazları üreten başta Almanya gibi üretici ülkelere Pazar kaynağı oluşturarak dış politika söyleminizle çelişiyorsunuz. Bir yandan eyy Amerika, eyy Almanya, eyy Hollanda diyeceksiniz diğer yandan sağlık sektöründe MR, tomografi vs. üstün teknoloji cihaz üretemeyip bu bağırdığınız ülkelere bağımlı kalacaksınız. Sizce bu garip değil mi? 15 yıldır iş başındasınız, bu cihazları üretseydiniz daha iyiydi. Hem meydanlarda “Eyy Almanya” diye seslenip uyaracaksınız. Hem de onlara pazar oluşturup kaynak sunacaksınız. Bu ne perhiz, ne lahana turşusu” şeklinde sonlandırdı.

Ahmet YEŞİLMEN

#

21 Ara 2017 - 11:21 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.