Hakim Civelek'e, “Sende tarikatçı tipi var” dedi!

Kocaeli 5. Asliye Ceza Mahkemesi’nde AK Parti eski il başkanı Mahmut Civelek’in yargılandığı davada Civelek ile hakim arasında ilginç diyaloglar yaşandı…

Kocaeli 5. Asliye Ceza Mahkemesi’nde bugün ilginç bir dava görüldü. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi aday adayı olan ve AK Parti’nin eski il başkanlarından olan Mahmut Civelek sanık sıfatıyla yargılanıyor. Civelek’in “5809 Sayılı Yasaya Muhalefet” ettiği iddiasıyla yargılandığı davada ilginç diyaloglar yaşandı.

Edinilen bilgilere göre olay 2015 yılında meydana geldi. Mahmut Civelek’in sahibi olduğu bir Vodafone bayisinden sim kart alan İbrahim Ünal isimli vatandaş, bir süre sonra cüzdanını çaldırdı. Çaldırdığı cüzdanında da Mahmut Civelek’in sahibi olduğu Vodafone bayisinden aldığı sim kart da bulunuyordu. Kimliği belirsiz şahısların eline geçen sim kart ile ilgili iddiaya göre yasa bir takım işlemler yapıldı. İbrahim Ünal da bu olayla ilgili Mahmut Civelek’ten şikayetçi oldu.

Yapılan soruşturma neticesinde sim kart ile ilgili işlemlerin İzmir’in Bergama İlçesi’nde bulunan Çam Ticaret isimli bir telefon bayisinden yapıldığı tespit edildi. Ayrıca sim kartın ilk satış tarihiyle işlemlerin yapıldığı tarihin bir birinden farklı olduğu görüldü. Ancak savcılık yine de Mahmut Civelek hakkında dava açtı.

Bugün görülen ilk duruşmaya katılan Mahmut Civelek ile mahkeme hakimi arasında ilginç diyaloglar yaşandı. Hakim, sanık kürsüsüne geçen Civelek’e “Sende tarikatçı tipi var” dedi. Civelek de bunun üzerine “Ben tarikat ehliyim” dedi. Hakim daha sonra “Namazında niyazında birine benziyorsun” dedi. Maaşın ne kadar sorusuna Civelek 8 bin lira diyerek cevap verdi.

Savuma yapan Mahmut Civelek, “Ben bu durumu polisimize de savcımıza da anlattım. Olayın benle bir alakası yok. Sim kartı, söz konusu olaydan çok önce satmışız. Ayrıca iddianamede geçen tarihlerin hepsi yanlıştır” dedi. Hakim duruşmayı ileri bir tarihe erteledi

14 Şub 2019 - 12:00 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.