Hafta Tatili kaldırıldı mı ?

Hafta Tatili Kanunu kaldırıldı, iş yeri hekimi zorunluluğu 2020'ye ertelendi

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, işçilerin hafta tatilini düzenleyen "Hafta Tatili Hakkında Kanun"u kaldıran yasayı imzalayarak yayımlanmak üzere Başbakanlığa gönderdi. Erdoğan'ın imzaladığı yasada, özel sektör iş yerlerinde iş güvenliği uzmanı ve iş hekimi bulundurma zorunluluğu da 2020'ye ertelendi

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi’nden yapılan açıklamada, onaylanan kanunun anayasanın 89’uncu maddesinin birinci fıkrası ile 104’üncü maddesinin ikinci fıkrasının (a) bendi uyarınca yayımlanmak üzere Başbakanlığa gönderildiği belirtildi.

93 YILLIK HAFTA TATİLİ KANUNU KALDIRILDI

TBMM Genel Kurulunda tüm tepkilere rağmen AK Parti milletvekillerinin oylarıyla kabul edilen Sanayinin Geliştirilmesi ve Üretimin Desteklenmesi Kanunu, başta işçilerin zorunlu haftalık tatilini düzenleyen "Hafta Tatili Hakkında Kanun"un kaldırılması olmak üzere, çalışma yaşamıyla ilgili çok sayıda değişikliği beraberinde getirdi.

İŞ YERİ HEKİMİ ZORUNLULUĞU ERTELENDİ

Yasayla özel sektör işyerlerinde iş güvenliği uzmanı ve iş yeri hekimi bulundurma zorunluluğu da 2020 yılına ertelendi.

HAFTA TATİLİ YİNE DURUYOR

"Hafta Tatili Hakkında Kanun"un kaldırılmasına rağmen "Ulusal Bayram ve Genel Tatiller Hakkında Kanun"da, "Hafta tatili Pazar günüdür. Bu tatil 35 saatten az olmamak üzere Cumartesi günü en geç saat 13.00'ten itibaren başlar" ifadeleri korunuyor.

#

01 Tem 2017 - 19:23 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.