Güya Camii dernek yöneticisi... İzmitli terbiyesizin yaptığı paylaşım eleştiriymiş

Oyuncu Berna Laçin, gazeteci Nevşin Mengü, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve Avukat Feyza Altun hakkında İzmit Kadıköy Mahallesi'nde Hayırseverler Camii eski Dernek yöneticisi Kadir G.'nin yaptığı çirkin paylaşımı ağır eleştiri sayan savcılık, soruşturmada takipsizlik kararı verdi

Güya Camii dernek yöneticisi... İzmitli terbiyesizin yaptığı paylaşım eleştiriymiş
Haber albümü için resme tıklayın

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, sanatçı Berna Laçin, avukat Feyza Altun ve gazeteci Nevşin Mengü gibi isimleri tehdit ederek sosyal medya hesabı üzerinden çirkin bir paylaşım yapan Kadir G.'nin İzmit Kadıköy Mahallesi Hayırsevenler Camii Dernek yöneticisi olduğu ortaya çıkmıştı. Sosyal medya kullanıcılarının büyük tepki gösterdiği paylaşım hakkında oyuncu Berna Laçin de savcılığa şikayette bulunmuştu. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı paylaşımı yapan Kadir G., hakkında “sesli ve yazılı görüntülü bir ileti ile hakaret” ve “tehdit” suçlarından soruşturma başlattı.

Soruşturmayı tamamlayan savcılık, paylaşımı yapan Kadir G., hakkında kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi. Kararda, tehdit suçu bakımından atılı suçun unsurlarını oluşturacak eylemin bulunmadığını belirtildi. Takipsizlik kararında Yargıtay kararlarına atıfta bulunularak, söz konusu davranışın “ağır eleştiri niteliğindeki davranış”, “kaba söz” ve “kaba ve nezaket dışı hitap tarzı” olduğu belirtilerek, bu tür davranışların hakaret suçunu oluşturmayacağı savunuldu. Kararda ayrıca, “Açık olmayan bazı sözlerin hakaret kapsamına girip girmediğinin değerlendirilmesi için bu sözlerin içeriğinin bulunması ya da çok açık biçimde anlaşılır olması gerekmektedir” ifadelerine yer verildi.

#

07 Tem 2020 - 11:45 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.

04

Vatandaş - Onun altına biz de onun seviyesinde karşılık versek bize de aynı kararı verirler mi acaba?

Beğen(1)

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 07 Temmuz 11:45
01

körfezli 41 - sıfatına bilmemne denen şahısların yeni doğmuş bebeğinden başlayarak anasına babasına dedesine nenesine gelmişine geçmişine ölmüşüne ceddine söverken sesi çıkmayanlar dindar nesil ya hani.. bırakın kolpayı... resimdekilere bakın söylemlerine bakın hareketlerine bakın.. geçmişlerine bakın.. az bile demiş elmerru...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 07 Temmuz 11:45