Gökçe: “Sadece hukukun önünde saygıyla eğiliyoruz”

Kocaeli Barosu’nun 5 Nisan Avukatlar Günü nedeniyle düzenlediği geleneksel balo, adeta şıklık ve zarafet yarışına sahne oldu.

Gökçe: “Sadece hukukun önünde saygıyla eğiliyoruz”
Gökçe: “Sadece hukukun önünde saygıyla eğiliyoruz”
+3
Haber albümü için resme tıklayın

5 Nisan Avukatlar Günü nedeniyle Kocaeli Barosu tarafından düzenlenen balo, Wellborn Otel’de yapıldı. Programda avukatlar arasında yapılan spor turnuvalarında dereceye girenlere ödülleri verildi. Geceye Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, Kocaeli Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Ali Kurt, Adalet Komisyonu Başkanı Muhittin Paça, Başsavcı Vekilleri Ayhan Memük, Erdal Yücel, Kocaeli Jandarma Alay Komutanı Albay Osman Aslan, Baro Başkanı Sertif Gökçe, KOÜ Rektörü Sadettin Hülagü, İYİ Parti GİK üyesi Ruhittin Sönmez ile birçok avukat katıldı. Gecede ayrıca Avukatlar Turnuvası’nda dereceye girenlere ödülleri dağıtıldı.

NAMUSUMUZ VE VİCDANIMIZ ADINA ANT İÇİP CÜBBEMİZİ GİYDİK

Programda konuşan Baro Başkanı Sertif Gökçe, “Avukatlık mesleği hak arama özgürlüğünün korunması adına büyük öneme sahiptir. Biz avukatlar toplumlara önderlik etmenin, baskılara direnmenin, doğrul bildiğimizi savunmaktan vazgeçmemenin haklı gururunu yaşıyoruz. Biz avukatlar meslek onuruna ve kurallarına uygun davranacağımıza namusumuz ve vicdanımız adına ant içerek cübbelerimizi giyiyoruz ve sadece hukukun önünde saygıyla eğiliyoruz. Hukuk devleti ilkesine uygun olarak barolara yönelik baskıların sona erdiği, basın özgürlüğünün sağlandığı bir Türkiye dilediğimi belirtiyor, tüm meslektaşlarımızın bu özel gününü kutluyorum” dedi.

ANLAMLI GECENİZİ KUTLUYORUM

Baro Başkanı Sertif Gökçe’nin ardından kürsüye gelerek konuşmasını yapan Vali Hüseyin Aksoy, “Savunma hakkı en temel haklardan birisidir. Savunma hakkını yerine getiren avukatlarımızın evrensel hukuk kuralları içerisinde görevlerini yapabilmeleri büyük önem taşımaktadır. Görevde bulunan arkadaşlarımıza başarılar diliyor ve bu anlamlı gecenizi kutluyorum” diye konuştu.

#

06 Nis 2018 - 20:55 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.

01

Ersoy Kandemitoğulları - Sayın valim,gözlerimi yaşarttınız,savunma hakkı en temel hakken,bana gösterdiğiniz savunma hakları içinde ne kadar teşekkür etsem size azdır.Tüm avukatlık mesleğini icra eden değerli hukukçuların meslek günlerini kutlarım,Derince’deki hukukçu ve aileme cinayet masasına çağıran Bursa’daki savcı hariç!

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 06 Nisan 20:55