Gazetecilerin davasında tahliyeler

'MİT mensuplarının ifşa' edildiği iddiasıyla tutuklu gazeteciler Barış Pehlivan, Murat Ağırel ve Hülya Kılınç’ın da aralarında bulunduğu 8 sanıklı davada karar açıklandı. Mahkeme, Pehlivan, Kılınç ve Ağırel'in tahliyesine karar verdi.

MİT şehidinin görüntülerini ifşa ettikleri gerekçesiyle gazetecilerin yargılandığı davada karar çıktı. MİT kanununa muhalefet suçundan Barış Pehlivan ve Hülya Kılınç 3 yıl 9 ay, Yeni Yaşam gazetesi çalışanları Ferhat Çelik ve Aydın Keser ile Yeniçağ yazarı Murat Ağırel’e ise aynı suçtan 4 yıl 8 ay hapis cezası verildi.

Barış Terkoğlu ve Eren Ekici ise beraat etti. Erk Acarer’in dosyası ise ayrıldı. mahkeme, tutuklu sanıklar Hülya Kılınç, Barış Pehlivan ve Murat Ağırel’in tahliyesine karar verdi.

#

09 Eyl 2020 - 19:24 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.