Flormar direnişi sona erdi!

Sendikaya üye oldukları için Flormar tarafından işten atılan ve direnişe geçen işçiler sendika ve gasp edilmiş hakları için direnişe geçti. 297 gündür fabrika önünde devam eden direniş Flormar’ın sunduğu teklifin kabul edilmesiyle sona erdi.

Sendikaya üye oldukları için işten atılan ve 297 gündür Gebze Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan fabrika önünde devam eden Flormar işçilerinin direnişi, işverenin sunduğu teklifin kabul edilmesiyle sona erdi.

Petrol-İş Sendikası avukatına Flormar avukatları tarafından 297 gün süren direniş boyunca ilk defa yazılı bir teklif ulaştırılırken, Flormar tarafından işçilerine 12 maaş sendikal tazminat, boşta geçen süreler için de 4 maaşlık bir ödeme teklif edildi.

7 Mart günü direniş alanında işveren tarafından yapılan teklifi tartışan işçilerin talepleri,

İşveren tarafından sendika yetkisine yapılan itirazın kaldırılması,

İşe geri dönmek isteyen işçilerin işe geri dönüşlerinin sağlanması, sendikal, kıdem ve ihbar tazminatları ile işsizlik maaşlarının ödenmesi,

İşe dönmek istemeyen işçilerin ise bunlara ek olarak kesin fesih ücretlerinin toplu olarak ödenmesi noktasında bir ortaklaşma şeklindeydi.

Ek olarak, Flormar’ın yazılı teklifini olumlu bulan işçiler bu talepler etrafında karşı bir yazılı teklifin iletilmesini konuştu.

7 Mart akşamı, direniş sonrası toplantı yapan işçilere Petrol-İş Sendikası avukatı tarafından teklifin detayları açıklandı.

Hararetli ve tartışmalı geçen toplantıya 73 işçi katılırken, yapılan direniş oylamasında 73 işçinin 20’si teklife hayır dedi. 53 işçi ise evet dedi. Böylece 297 gündür direnen ve adım adım zafere yürüyen Flormar İşçileri’nin direnişi 12 maaş sendikal tazminat, boşta geçen süreler için de 4 maaşlık bir ödeme sonucunda son buldu. İşçiler işe iade edilmedi.

Petrol-İş Sendikası tarafından konuya ilişkin detaylı açıklama yapılacak.

08 Mar 2019 - 11:08 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.