Fırıncılardan açıklama; “Vatandaşımız ekmekte sıkıntı yaşamayacak”

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, Kocaeli’de yaptığı açıklamada, “Vatandaşımız ekmek tedariği konusunda sıkıntı yaşanmayacak” dedi.

Fırıncılardan açıklama; “Vatandaşımız ekmekte sıkıntı yaşamayacak”
Haber albümü için resme tıklayın

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, Dünya Sağlık Örgütü’nün yeni koronavirüs salgın hastalığı sebebiyle Sağlık Bakanlığınca başlatılan çalışmalara destek olmak ve ekmeğin üretimiyle ilgili Kocaeli Fırıncılar Odası basın açıklaması gerçekleştirdi. Basın açıklamasına Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı ve Kocaeli Fırıncılar Odası Başkanı Ali Sarı katıldı.

“KALDIRIMDA, PAZARDA EKMEK SATIŞININ ÖNÜNE GEÇİLMESİ LAZIM”

Basın açıklamasını gerçekleştiren Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı; “Koronavirüs nedeniyle ilgili makamlıklar olağanüstü tedbir almış durumda. Türkiye Fırıncılar Federasyonu olarak ekmek üreten iş yerlerimizde daha hijyen bir şekilde üretilmesi için odalarımıza genelge gönderdik. Bu konuda hijyenle üretilen ekmeklerimiz daha hijyen üretilecektir. Dışarıda, başka yerlerde, fırın ve market hariç yerlerde ekmek satılmamalıdır. Bakkal ve marketin dışında, kaldırımda, pazarda ekmek satışının önüne geçilmesi lazım. Aynı duyarlılığı vatandaşlarımızdan da bekliyoruz. 2012 yılında bununla ilgili yapılmış çalışmaya rağmen maalesef pazar yerlerinde, tezgah üstlerinde ekmek dolaplarına yansımak mümkündür. Bu konuda tüketici olan halkımızın duyarlı olmasını ve yetkililerin de görevlerini yapmasını arz ediyoruz. Eğer ki bunlar yapılmazsa Fırıncılar Odalarının aldığı tedbirler hiçbir işe yaramayacaktır.”

“VATANDAŞIMIZ EKMEK TEDARİĞİ KONUSUNDA SIKINTI YAŞANMAYACAK”

Ekmeğin hammaddesi buğdayda bir sıkıntı yok. Vatandaşların ekmeksiz kalması gibi bir sorun yok. Ekmeğin tedariği konusunda bir sıkıntı yaşanmayacak. Buğdayda veya unda bir sıkıntı yaşanmayacağını, gerekirse bu sorunlarda çözüm bulunabileceğini ifade etmek istiyorum. Vatandaşımız ekmek tedariği konusunda sıkıntı yaşanmayacak. Vatandaşımızda ekmeği fazla alarak israf yapmasınlar.”

“UN VE BUĞAY SIKINTIMIZ YOK”

“Vatandaşımız gereksiz yerde unu 5 çuval, 10 çuval alırsa bunlar gereksiz hareketler olur. İsrafı önlememiz lazım. Sayın bakanımızda bugün açıkladı. Bizim un ve buğday sıkıntımız yok. Olağanüstü durumlarda da halkımız ekmeği ne zaman tedarik etmek isteyorlarsa edecekler. Siz bakanlıklar olarak, görevliler olarak bu ekmeklerin kaldırımda, pazar alanlarında ekmeğin satışına izin verilmemesi lazım.” Gazetecilerin sorusuna da cevap veren Balcı; “Sokağa çıkmak istediği için vatandaşlarımız bilinçli halde davranırsa ve ekmeği israf etmezse ekmeğin tükenmesi gibi bir sıkıntı olmayacaktır. Ekmek satışında herhangi bir kota olmayacak.” dedi.

#

18 Mar 2020 - 14:14 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.

04

Vatandas - Siz şimdi ekmeğe korona zammı da istersiniz

Beğen(1)

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 18 Mart 14:14
02

İzmittli - Lütfen ekmek poşetli satılsın bu na kimse dikkat etmiyor bütün ekmekler ellenilirmi insanlar okadar piski lütfen rica ediyorum

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 18 Mart 14:14
01

UN VAR - Un var, su var isterlerse kapatsınlar memleketin en pahalı ekmeğini yiyoruz zaten

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 18 Mart 14:14