FETÖ operasyonunda gözaltına alınan 6 kişi itirafçı oldu

FETÖ’nün TSK yapılanmasına yönelik Kocaeli merkezli düzenlenen operasyonda gözaltın alınan 6 kişi itirafçı oldu

FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne yönelik olarak devam eden soruşturmalar kapsamında, örgütün TSK yapılanmasında yer aldıkları ve örgüte üye oldukları iddia edilen 5’i ihraç,1’i emekli ve 20’si muvazzaf 26 kişi hakkında, Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yakalama kararı çıkartıldı.

Alınan karara istinaden 4 Ocak günü Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi tarafından, İhraç, emekli ve muvazzaf 1 albay, 1 yarbay, 2 binbaşı, 8 yüzbaşı,8 üsteğmen ve 6 teğmeni yakalamak için İstanbul, Ankara,  İzmir, Muğla, Zonguldak, Afyonkarahisar, Konya, Samsun ve Bursa illerinde eş zamanlı operasyonlar düzenlendi.

Operasyonlar kapsamında 21 kişi yakalanırken, 5 kişinin yakalanması için çalışmaların devam ettiği öğrenildi.

Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğüne getirilen ve sorgularına başlanan  şüphelilerden 6’sı, etkin pişmanlıktan faydalanmak ve itirafçı olmak istedikleri öğrenildi.

Bu gelişme üzerine  6 şüpheli sabah saatlerinde Kocaeli Adliyesine getirilerek sorgularına başlandı. Şüphelilerin adliyedeki işlemlerinin devam ettiği öğrenildi.

08 Oca 2018 - 11:25 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.