Erol Köse’den açıklama; “Orasını ben Erol Köse üst geçidi olarak kabul etmiyorum”

İzmit’te Çetin Emeç üstgeçidin yıkılarak yeniden yapılması sonrası Erol Köse’nin ismini verilmesi ile ilgili bu kez Erol Köse’den açıklama geldi. Köse, “Orasını ben Erol Köse üst geçidi olarak kabul etmiyorum” dedi.

Erol Köse’den açıklama; “Orasını ben Erol Köse üst geçidi olarak kabul etmiyorum”
Haber albümü için resme tıklayın

İzmit’te bulunan Çetin Emeç Köprüsü’nün yıkılarak yeniden yakılması sonrası, yeni köprüye Erol Köe’nin adı verilmişti. Kentte büyük tartışmalara sebep olan olay sonrası Erol Köse ilk kez konuştu. Köse “Orasını ben Erol Köse üst geçidi olarak kabul etmiyorum” dedi.

“CHP’DEN BAZI KİŞİLERİN BENİM PARTİMDEN İHRACIMI İSTEMİŞ”

Erol Köse’nin açıklaması şöyle; 1959-60 yıllar arasında ortalık karmakarışık olup birbirinin ihbar etiği dönemde gazetecilik hayatım var, 1 yıl kadar o yüzden size meslektaşlarım demek istiyorum. Yerel gazeteler, Fox TV ve Ulusal TV benimle ilgili yapılan haberlere hak veriyorum. Bende böyle bir haberi elimden geldiğince eleştiririm ne kadar ağır olursa olsun onu da sineye çekerim. Bu olayla ilgili açıklama yapmadan evvel kendimi de sizlere tanıtmak istiyorum. Bu arada da beni yerel basından hiç telefonla arayan olmadı. Ulusal basından da Saygı Öztürk dışında da kimse beni aramadı. En ağır eleştirileri yapsalar bile haklıdırlar bunu söylemek isterim. İlerleyen süreçte de onlarla irtibat kurmaya çalışacağım. İsmail Küçükkaya kendisini arayıp soracağım demiş ama aramadı. Sözcü Gazetesi’nden biri aradı ona anlattım ama oda haber olarak geçmedi. CHP’den bazı kişilerin benim partimden ihraç ile ilgili ifadelerde bulunmuşlar. Beni partiden ihraç edilmek üzere benim disipline sevk edilmememi söylemiş

“TAHİR BEY BENİ ARADI” 

Ben 22 Ocak tarihinde benim ablam vefat etti. Kocaeli örgütü ve ilçesi ile hiçbir şikayetim yok. Burada hep vefa gördüm. Bana sevgililerini hep gösterdiler. O aşamada yedisi çıktı falan derken grip hastalığına yakalandım, İl Başkanlığı aday açıklamalarında beni davet ettiler ama gelemeyeceğimi söyledim. Bu böyle hasta ve ölüm olayları içerisinde Tahir Bey beni aradı, ‘yeni köprü yaptım senin ismini vermek istiyorum’ dedi bende ölmüş insanların yerine yaşayan insanların isminin verilmesi taraftarıyım ama mesela, ‘30 bin konut yaptım Yahya Kaptan ve yeni yerleşmelerde senin ismini vereceğiz’ dedi ama ben istemedim. Yahya Kaptan isminin kullanılmasını söyledim. Derince’de ki yerleşmelerde Murat Karayalçın ismimin koymasını istediler bende buna onay verdim.

“NERESİ OLMADIĞINI BİLMEDEN HOŞUMA GİTTİ”

Erol Köse’nin ismi hiçbir yerde geçmedi. Önemli olan gönüllerde yer etmektir. Erol köse hiçbir zaman ben yaptım demedi, be demedim. Ücra köşelerde ban sahip çıkan delege ve ilçe örgütümün destekleriyle ben Erol Köse olabildim. Tahir Bey beni aradığında neresi olmadığını bilmeden hoşuma gitti. Tahir Bey 1-2-3 Ekim tarihlerinde Marmara Belediyeler Birliği’nde kongre merkezinde 5000 kişinin katıldığı toplantı Erol Köse’nin ele alınıp Erol Köse’nin değerlendirilmesi olduğu gibi 1 Ekim tarihlerinde insanların katıldığı toplantıyı bana yönettirdi. Buna benzer bir jest yaptığını düşündüm. Nereye yapacaksın dedim, oradan geçen yol eskiden otoban olmadığı için herkes oradan giderdi Muammer Dereli’ye rica etmiştim o köprü yapılmıştı. Ben oranın Çetin Emeç köprüsünün orası olduğunu bile bilmiyorum. Mahre Piston köprüsü mü dedim evet ama Çetin Emeç’te de demişler oraya dedi. Meclis kararı alındı dedi bende kabul ettim. Fatma Hanım beni aradı böyle böyle tepki var dedi, Çetin Emeç’in eşinin de böyle haberi olmuş. Çetin Emeç’in Eşi İsmail Küçükkaya’yı aramış oda beni arayacağını söylemiş ama aramadı. Beni tanıyan insanlardan hakarete varan sözler duyuyorum ama bana senin ismin daha büyük yerlere layıktır diye beni motive eden insanlarda var. Ben iyileşince Tahir Bey’i aradım Paris’teyim telefon çok yazar sonra konuşalım dedim. Kendisini bugün aradım ben size söz verdim ama sanki Çetin Emeç’i oradan kaldırıp basın şehitleri yerine benim ismimi veriyormuş gibi bir algı oldu dedim.

“HAK EDEN BİR KİŞİ VARSA BU KİŞİ ZATEN EROL KÖSE”

CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay ise yaptığı açıklamada, “Erol abi beni arayıp toplantı yapmak istiyorum dediğinde toplantıyı yaptığımızda bende kendi fikirlerimi, partililerin fikirlerini söylemek isterim dedim, kendisi de kabul etti. Bu köprüye isim koyulması durumu Erol abinin hastalık ve ölüm zamanına denk gelmiş. Her şeyi hak eden bir kişi varsa bu kişi zaten Erol Köse’dir ama bunun basın şehidinin isminin kaldırılarak onun isminin konulmasını kimse kabul etmiyor. Büyükşehir Belediyesi’nin niyeti iyi değil. Erol Köse’nin ismini vereceksiniz, SEKA Hastanesi mevkiinde ki üst geçidin oraya Erol Köse ismi verilebilir. İSU’dan inerken ve cezaevi mevkiinde ki köprülere de Erol Köse ismi verilebilir. Bir Kongre Merkezi yapıldı, demokrasinin olacağı bir kongre merkezine Erol Köse isminin verilmesi şık olunur. Çetin Emeç köprüsünün isminin geri verilmesine ve Erol Köse’nin isminin başka bir yere verilmesini söylüyoruz. Ne ben ne Fatma Kaplan Hürriyet Erol Köse’nin ismimin yaşatılmasına karşı değiliz. Erol abi, ben ve yönetimim bu konudan rahatsızız. Haksız bir şekilde Erol abiye bir saldırı var.

“ORASI ÇETİN EMEÇ KÖPRÜSÜ OLARAK KALIR” 

Bana bu sorulmuştu, ‘Erol Köse isminin verilmesine ne dersiniz?’ diye bende QErol Köse benim büyüğüm, abimdir. Bu partiye en çok emeği geçen insanlardan birisidir. Erol Bey’in ‘Kusura bakmayın Çetin Emeç’in yerine benim adımın verilmesini kabul etmiyorum’ demesi lazım. Erol Köse’nin değil, Tayyip Erdoğan’ın da adını verseniz orası Çetin Emeç Köprüsü olarak kalır. Yıllardan beri, öldürüldüğü günden beri Çetin Emeç Köprüsü orada duruyor. Siz adını, levhasını da değiştirseniz ben tarif ederken yine ‘Çetin Emeç var ya’ diye tarif ederim. Verin Erol Köse’nin adını kongre merkezine… Ama bunlar uyanık T.C. vatandaşı. Sen katledilen bir gazetecinin adını kaldıracaksın, bu olmaz! diye ifade etmişim.’ dedi.

“ISRAR ETMESİNİN ANLAMI YOK” 

Tahir Beyin köprünün ismini değiştirmeme konusunda ısrar etmesinin anlamı yok. Ben yaptım oldu dayatmacılığının bir faydası yoktur. Tam tersi ben yaptım oldu dayatmacılığı ona puan kaybettirir. Erol Köse’nin adı başka her yere verilebilir. Yeni yapılan Erol Köse kongre merkezi olması hoş olur.. Keşke Tahir Bey beni arayarak da sizin parti büyüğünüz siz ne düşünürsünüz diye sorsaydı” dedi.

#

14 Şub 2020 - 15:19 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.