Erdoğan'dan MTV zammı eleştirisi: Tek şartla yapılabilir…

Cumhurbaşkanı Erdoğan, vergi artışları ile ilgili "Vergi artışı yapılamaz mı elbet yapılır. Ama tek şartla. Ortaya çıkan yükün doğru hesaplayarak, millete izah etmeliyiz" dedi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda konuştu. Erdoğan’ın gündeminde ekonomideki gelişmeler vardı.Erdoğan’ın konuşmasından satırbaşları;Bizi tehdit edenlerin, kefen biçenlerin, kriz dönemlerini fırsat bilip arkamızdan hançerlemek isteyenlerin esamesi okunmuyor, okunmayacak. Uyarılarımız acı olabilir ama hakikatın kendisidir. Referandum bölgemizin bağrına yeni bir hançer saplama girişimidir. Kerkük türküleriyle büyümüş milleti tahkir etmek kimsenin haddine değildir.Kuzey Irak yönetiminin bir an önce aklını başına devşirmesini umut ediyoruz.Birilerine güvenenler yarın dönüp kapımızı nasıl çalacak? Bu kapı tamamen kapanmadan uzanacak her eli tutmaya hazırız.Suriye ve Irak’ta yaşanan hiçbir hadise bizden bağımsız değildir. Hatta doğrudan doğruya içişlerimizle alakalıdır.FETÖ gibi ihanet çetelerine yeteri kadar insanımızı kaptırdık. Artık terör örgütlerine kaptıracak tek bir kardeşimiz dahi olamaz. 80 milyon insanımıza sımsıkı sahip çıkacağız.Parlak beyinlerimizi anafor gibi içine çeken batılı ülkeler de artık yeteri kadar insanımızı yuttu.Böylesine derin iç ve dış dalgalanmalarla karşı karşıyayken, ekonomiyi kontrolde tutmak kolay değil. Amaç küçük sarsıntılarla bunu başardık.Faizlerdeki düşüş maalesef hala istediğimiz noktada değil. Bunu başaramazsak birçok musibet bizi beklemekte.Faizlerde düşüşü sağlamalıyız. Biz faiz lobilerinin yaklaşımları ile adım atamayız, onlarla adım atarsak sadece onları ihya ederiz.Enflasyonda hala düşüş sağlayamıyoruz. Niye? Çünkü yüksek faiz var. Faiz düşerse enflasyon düşer. Bunlar doğru orantılı. Ama şimdi bunun aksini söylüyorlar.Göreve geldiğimizde faiz yüzde 63’tü. Bunu aşağı çektik. Enflasyon yüzde 30’du. Çektikçe enflasyon da düştü.Orta vadeli programı kamuoyu ile paylaştık. Geçen yıla göre daha cesur, daha özgüvenli hedeflere göre hazırlanmasından memnuniyet duydum.Uluslararası ve yerli şirketlerin işbirliği içinde olduğu, tüm tarafların kazanacağı bir büyüme modeli oluşturulmalı.Altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikaları uygulamasını çok önemli görüyorum.Yastığınızın altında ya da kolunuzdaki altınlar bize bir şey kazandırmaz. Yastık altındaki altınlarını bu şekilde değerlendirerek ülkemizin gelişmesine katkı sağlamaya davet ediyorum.Büyümenin sayılardan ibaret kalmaması için istihdama yansıması şart.George Orwell, Hayvan Çiftliği kitabında bazılarının daha eşit olduğu bir düzeni mesela Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ni 5 ülkeyle sınırlayan düzeni eleştirir. Çok anlamlı.Önümüzdeki yıllarda program mali disiplinine dikkat edilerek uygulanacaktır. İçinde insanın olmadığı halkı mutlu etmeyen bir ekonomi politikasının anlamlı olmadığına inanıyorum. Vergi artışı yapılamaz mı elbet yapılır.Ama tek şartla. Ortaya çıkan yükün doğru hesaplayarak, millete izah etmeliyiz.

#

03 Eki 2017 - 13:50 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.