Erdoğan EYT konusunda son noktayı koydu… “Seçim kaybetsem bile bu işte yokum”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “ETY”liler ile ilgili, “Tutturmuşlar EYT. İskandinav ülkeleri bu sistemle battı. Yapmayacağız seçim kaybetsem bile bu işte yokum” diye konuştu.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Topkapı kampüsünde düzenlenen toplu açılış törenine katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, şehir hastanelerinin zarar ettiği eleştirilerine yanıt verdi. Erdoğan "Halkımıza hizmet etmek için zarar ediyorsak varsın zarar edelim" dedi. Konuşmasında 'Emeklilikte yaşa takılanlar'a da değinen Erdoğan "Tutturmuşlar EYT. İskandinav ülkeleri bu sistemle battı. Yapmayacağız seçim kaybetsem bile bu işte yokum." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, işsizliği yüzde 8,4'e kadar düşürdüklerini belirterek, "Maruz kaldığımız kur, enflasyon, faiz saldırısının ardından yüzde 14'e kadar çıktı." dedi. Erdoğan, toplumda erken emeklilik ile ilgili taleplere de "Niçin erken emeklilik? Ne zaman emekli olması gerekiyorsa o zaman emekli olsun ve parasını en güzel şekliyle alsın. Bizim ülkenin başına da bu erken emekliliği dolayanlar maalesef bunun bedelini ödeyecekler ve ödediler." dedi.

İstihdamda son dönemde yaşadığımız kayıpları da hızla telafi edeceklerini belirten Erdoğan, "17 yılda emekli maaşlarını 4 kata varan oranlarda artırdık. Prim ödemesine ve yılına bakmaksızın hiçbir emekli maaşının bin liranın altında kalmamasını sağladık." ifadelerini kullandı.

Vatandaşların istedikleri hastaneden sağlık hizmeti alabilmekte, istedikleri eczaneden ilaçlarını temin edebildiklerini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, genel sağlık sigortası şemsiyesi dışında kimseyi bırakmayacak bir sistem kurduklarını dile getirdi.

Erdoğan, kayıt dışı istihdamı yüzde 52'den yüzde 36 seviyesine indirdiklerini belirterek, "Aktif sigortalı sayısını 12 milyondan 21 milyon 410 bine çıkardık. İnsanımıza sadece iş değil, yüksek hayat standardı da sağlamayı amaçlıyoruz. Bunun için istihdam politikası geliştirilmesine önem veriyoruz." diye konuştu.

Erdoğan ayrıca, enflasyonun tek haneli rakamlara ineceğini söyleyerek, "Faiz, yüzde 40'a doğru gitmişti. Yeni Merkez Bankası Başkanımızla beraber şu anda faiz oranı yüzde 13,5'a kadar indi, daha da inecek. Enflasyon da inşallah tek haneli rakama inecek 2020'de." ifadelerini kullandı.

16 Kas 2019 - 15:38 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.