En 'Bal'lı etkinlik

İzmit Belediyesi ile Kocaeli İli Arı Yetiştiricileri Birliği’nin ortaklığında düzenlenen “Bal Günleri” İzmit Belediye Meydanı’nda başladı.

İzmit Belediyesi ile Kocaeli İli Arı Yetiştiricileri Birliği’nin ortaklığında düzenlenen “Bal Günleri” İzmi Belediye Meydanı’nda başladı. 3 gün boyunca devam edecek etkinliğin açılışına İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği Genel Başkan Yardımcısı Cafer Kaba, Kocaeli İli Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Hüseyin Yılmaz, Sakarya İli Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Ör, İzmit Ziraat Odası Başkanı Yusuf Karaaslan, 20’den fazla birlik üyesi bal üreticisi ve vatandaşlar katıldı.

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, “İzmit elbette ki sadece sanayi kenti değil. İzmit’imizin daha nice kaynakları var. Bununda en güzel örneklerinden birini Kocaeli İli Arı Yetiştiricileri Birliği stantlarımızda görüyoruz. Üretim önemli, bugün bu ülke ekonomik kriz yaşıyorsa üretimde geri düştüğümüz içindir. Biz o yüzden bütün üretici birliklerimizi desteklemeye çalışıyoruz. Bunlardan bir tanesi bugün olduğu gibi bal üretimidir” dedi.

BELEDİYE OLARAK ÜRETİCİDEN ALIŞVERİŞ YAPACAĞIZ

Konuşmalarına devam eden Başkan Hürriyet, “Bal üretimi oldukça önemlidir. Mevlana’nın da dediği gibi “bal her ağızda tatlıdır” 2 bin 500 yıl boyunca sayısız kültür tarafından hem gıda hem ilaç tarafından kullanılan balın önemini kesinlikle hiç birimiz tartışamayız. O önem nedeniyle de bugün bir araya geldik. Biz de destek olmak amacıyla vatandaşımız ve üreticimizi buluşturmak istedik. 3 gün boyunca belediyemizin önünde devam edecek İzmit Bal Günleri’ne tüm vatandaşlarımızı davet ediyoruz. Bizde bundan sonra özellikle üretici birliklerinden alışveriş yapmak, direkt tarladan ve üreticiden almak için ciddi bir politika gerçekleştiriyoruz. Tüm üreticilerimize kolaylıklar diliyorum” ifadelerinde bulundu.

BALI ARACIDAN DEĞİL ARICIDAN YİYİN

Ardından konuşan Kocaeli İli Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Hüseyin Yılmaz, “Kocaeli Arıcılar Birliği olarak 600 aktif üyemiz ile birlikte 12 ilçede çalışmaktayız. İzmit Belediyesi ile ortaklaşa düzenlediğimiz etkinlikteki amacımız üretici ve tüketici ile buluşturmaktır. Biz diyoruz ki balı aracıdan değil arıcıdan yiyin. İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’e İzmit’in en kalabalık yerini bizlere tahsis ettikleri için teşekkür ediyoruz” ifadelerinde bulundu.

TÜRKİYE’NİN BALLARI DÜNYA BİRİNCİSİ

Son olarak konuşan Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği Genel Başkan Yardımcısı Cafer Kaba, “Bal üretiminde dünya ikinci olan bir ülkedeyiz biz. Kanada’da gerçekleşen dünya arıcılık kongresinde Türkiye’nin balları kalite konusunda dünya birincisi seçildi. Bu da bizim gururumuzdur. Ben Düzce’den belediyeden destek alamıyorum. Fakat İzmit Belediyesi arıcılara büyük önem veriyor. Bu anlamda teşekkürlerimizi sunuyorum” şeklinde konuştu.

26 Eyl 2019 - 17:01 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.