Ege’de balık sezonu başladı fiyatlar düştü!

Yaz mevsimi gelmesiyle kapanan balık sezonu Ege Denizi’nde av yasağının kaldırılmasıyla tekrardan açıldı

Ege’de balık sezonu başladı fiyatlar düştü!
Haber albümü için resme tıklayın

Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte av yasağının gelmesiyle balık sezonu resmen kapanmıştı ancak Ege’de av yasağının kaldırılmasıyla balık pazarlarında alışık olmayan manzarayla karşılaşıldı. Yaz aylarında pazardaki tezgahlarda balık çeşitliliği artarken bu artış fiyatlara da yansıdı. Normal şartlarda yaz mevsiminde fiyatların artışıyla karşılaşan vatandaş bu hafta balıkta uygun fiyat görecek.

“FİYATLAR HER GÜN DEĞİŞİYOR”

İzmit Balıkhan’da çalışan Uğur Deler fiyatların neredeyse her gün değiştiğini ama Ege’de av yasağının kaldırılmasıyla kısa süreliğine sezonun tekrar açıldığını ve balık fiyatlarının geçen haftaya göre oldukça düştüğünü söyledi. Deler açıklamalarında; “Şu an avlanma yasağı olduğu için fiyatlar her gün değişiyor. Şu an küçük teknelerle ava gidiliyor. Ege’de ise sezon açıldı. O yüzden şu an çeşit sayısı fazla. Fiyatlarda ciddi azalmalar oldu. Turna 80-100 arasındaydı şimdi 50 TL’ye düştü. İstavrit 80 TL’ydi 40’a düştü.

YAZ MEVSİMİNDE BALIK ÇEŞİDİNDE ARTIŞ

Neredeyse her gün fiyatlarda değişim oluyor ama bu hafta oldukça düşüşte. Geçen haftaya göre bütün balıklarda düşüş var. Ege’de sezonun açılması sebebiyle hem çeşit zenginleşti hem de fiyatlar düştü. Biz yaz mevsimindeyiz bir satış olmasını beklemiyoruz tabii ama balık meraklıları ve sevenleri geliyor. Millet gelince şaşırıyor. İnsanlar yok sanıyor ama balık çeşitliliği dolu. Yazın balık yemek isteyenler balık hanına koşsun. Şu an da yazın bulabilecekleri günlük taze balık çeşitleri ucuz bir şekilde pazarımızda mevcuttur.” ifadelerini kullandı.

İstavrit 40 TL

Kefal 18 TL

Hamsi 35 TL

Sardalya 40 TL

Levrek 50 TL

Çupura 10 TL

Turna 50 TL

İthal somon 90 TL

Mezgit 40 TL

#

18 Tem 2020 - 11:10 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.