Dünyaca ünlü Eşme ayvası tezgâhta…

Eşme’nin dünyaca ünlü meyvesi ayva, olgunlaşarak tezgahlarındaki yerini aldı.

Dünyaca ünlü Eşme ayvası tezgâhta…
Haber albümü için resme tıklayın

Bakım masraflarının ağır olması nedeniyle Eşmeli üreticilerinin büyük bir bölümü ayva ağaçlarını keserek, yerlerine çoğunlukla ceviz ağaçlarını dikmişlerdi. Ama bir kısım Eşmeli ayva üreticisi ayva ağaçlarına gerekli bakım hassasiyetini göstererek bu emeklerinin karşılığını almaya başladılar.

Eşme de daha önce düzenlenen “Ayva Festivallerinde” en iyi ayva yetiştiricisi olarak birincilikler kazanan Mannesmann Boru fabrikası emeklisi Mümin Akar ve kendisi gibi Mannesman Boru fabrikası eski çalışanlarından oğlu İlhan Akar, ayva yetiştiriciliğine önem verenlerin başında geliyorlar.

Özellikle Eşme çevresinde yaşayanları ve özellikle Kocaelileri Eşme ye davet eden Eşmeli ayva üreticisi İlhan Akar, bu dönem Eşme de yaklaşık toplam 500 tona ayvanın ağaçların da  olduğunu vurgulayarak, “Tüm vatandaşlarımız Eşme ye gelerek yıllık ayva ihtiyaçlarını gidersinler” dedi.

Eşme’de ayva fiyatlarında artış yapmadıklarını vurgulayan İlhan Akar, kilogram fiyatlarının 3 ile 5 lira değiştiğini söyledi.

16 Eyl 2018 - 10:44 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.