Demokrat Parti Kartepe İlçe Başkanı Basın Bayramını kutladı

Demokrat Parti Kartepe İlçe Başkanı Ahmet Cengiz 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı mesajı yayımladı.

24 Temmuz 1908’de Türk Basını üzerinde sansürün kaldırılmasıyla haber öğrenme hakkı üzerindeki baskılarda kaldırılmıştır. Bunu referans alan iktidar acaba baya zamandır siyasette ve toplumun yararına olan konularda bizlerin söylemleri ve uyarılarılarını halka iletmede birde bizim açımızda bakmasını rica ederiz. Demokratik hayatın devamlılığı için olmazsa olmaz tarafsız ve özgür basının varlığına çok ihtiyacımız var. Bu gerek bizim gerekse görevini layıkı ile yapmak isteyen toplumun bütün kesimleri için gerekli ve elzemdir.“ Bilginin güç olduğu çağımızda basının basının sorumluluklarını layıkıyla yerine getirebilmesinin temel şartı ise muhakkak ki özgürlüğünün ve tarafsızlığının sağlanmasıdır” diye söyleyen Belediye başkanımız ve değerli arkadaşım Mustafa Kocamanın bu sözlerine katılmamak mümkün mü. Ama ben isterdim ki bulunduğu 

siyasi partide bu fikir çerçevesinde global dünyada özgürlüklerin daha fazla olduğu bir inanç siteminde olsalardı. Belki bu günler yarınların daha güzel olması kimsenin işinden edilmeyeceği doğruların yazılıp dürüş fikirli insanlarında varlık göstere bileceği toplumun bütün katmanlarının adalet özgürlük ve adil paylaşım içinde olacağı fikir ve inançların birbirlerine tezat olmadı zamanlara ulaşmasına vesile olmasını dilerim.

İşin özü Ulu önder Atamızın dediği gibi; “Basın milletin müşterek sesidir. Bir milleti aydınlatma ve irsata, bir milletin muhtaç olduğu fikri gıdayı vermekte, hulasa bir milletin hedefi saadet olan müşterek bir istikamete yürümesini temininde, baslı başına basın bir kuvvet, bir mektep, bir rehberdir.” Bu nedenle 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı İlçemize, Şehrimize ve tüm yurdumuzdaki değerli Basın emekçilerine kutlu ve umutlu olmasını dileriz.

                        

#

24 Tem 2020 - 13:01 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.