Davutoğlu’nun partisini Kocaeli’de bu isim mi örgütleyecek?

Kocaeli’den yakından tanınan Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkanı Doğan Demir, Ahmet Davutoğlu'nun yeni partisinin kurucular kurulu üyesi olduğu öğrenildi.

İzmit’te yaşayan Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkanı Doğan Demir, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun davetini kabul etti. Kocaelili Doğan Demir, partinin kurucuları arasında yer aldı. Demir’in genel başkan yardımcısı olacağı iddia ediliyor.

Davutoğlu’nun partisinin isminin ise yarın netleşeceği, Cuma günü ise İçişleri Bakanlığı’na partinin kuruluş belgelerinin teslim edileceği öğrenildi.

Ahmet Davutoğlu’nun partinin Kocaeli’deki teşkilatlanmasını yapacak olan Doğan Demir’in kimlere yeni parti için teklif götüreceği ise merak ediliyor.

CHP’ye yakınlığı ile bilinen Doğan Demir’in adının ilk ortaya atıldığı günden beri yoğun bir tepki almıştı. Yeni partide Doğan Demri’le birlikte CHP’li bazı isimlerinde geçebileceği iddia ediliyor.

Özellikle merkez sağ seçmen hitap etmesi beklen yeni partide Doğan Demir ismi de, o cenahta pek ilgi görmedi. Ahmet Davutoğlu’nun Kocaeli’de Doğan Demir’le başarı şansı yakalayabilmesinin zor olduğu görüşü hakim. Bu süreçte Kocaeli’de teşkilat çalışması için yeni isimlerin çıkması bekleniyor.

11 Ara 2019 - 15:06 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.