Cumhuriyet Bayramı dolu dolu kutlanacak… İşte İzmit’te düzenlenecek etkinlikler

İzmit’te düzenlenecek olan Cumhuriyet Bayramı etkinli programı, İzmit Belediyesi Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet tarafından açıklandı.

İzmit Belediyesi Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, İzmit’te düzenlenecek olan Cumhuriyet Bayramı etkinliklerini duyurmak amacıyla basın mensuplarıyla bir araya geldi. Açıklamay, Kocaeli Çağdaş Yaşam Derneği, Kocaeli Yüksek Öğrenim Derneği, Mimarlar Odası, Nikomedya, Sanayi Odası, Kocaeli Valiliği, Sanayi Odası, Kocaeli Üniversitesi Hodri Meydan, Atatürkçü Düşünce Derneği, Serbest Muhasebeciler ve Müşavirler Odası temsilcileri katıldı. Düzenlenen basın toplantısında Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Hürriyet, ‘Bütün kuruluşlarımızla birlikte tek payda olduk” dedi.

‘TEK PAYDA OLDUK’

Hürriyet şunları söyledi;

“Birçok derneğimize çağrı yaptık. Ülkenin önemli günlerini hep birlikte önemli günlerini hep birlikte kutlayalım istedik. Birçok başkanımızın temsiliyetiyle birlikte önemli sivil toplum kuruluşlarıyla paylaşım olarak birlikte karar verdik.  Kenti kucaklayarak Cumhuriyet Bayramı’mızı birlikte kutlayalım dedik. Huzurunuzda destek veren kurumlarımıza teşekkür ederim. Kocaeli Yüksek Öğrenim Derneği, Çağdaş Yaşam Kocaeli Şubesi, Mimarlar Odası, Nikomedya, Kocaeli Valiliği Sanayi Odası, Kocaeli Üniversitesi Hodri Meydan, Atatürkçü Düşünce Derneği, Serbest muhasebeciler ve müşavirler Odası’yla tek payda olduk.

‘BUGÜN BAŞLIYORUZ’

Cumhuriyet Bayramı Türk milleti için çok değerli bir gün. Yurttaşlarımız esasında özünde var olan, evrensel değerlere kavuşmuş ve bu sayede yaşamlarında yer edebilmişlerdir. Çeşitli sanatsal kültürel etkinlikler kortejlerle kutlamaya hazırlanıyoruz. Bu bayramımızda da yine kentimizin değişik yerlerinde bu bayramın ana fikrine uygun bir şekilde kutlamak istiyoruz. Bugün başlıyoruz. Bütün halkımızı davet ediyoruz.

‘ATATÜRK’ÜN KİŞİSEL EŞYALARI SERGİLENECEK’

Türkiye’nin en büyük sergisi İzmit Gar’da olacak. Cumhuriyetimizin ve ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa kemal Atatürk’ün 300 fotoğrafı ve kişisel eşyaları sergilenecek. Bütün eserleri uzman arkadaşlarımız tarafından tek tek çıkarıldı. Taşıması ayrı bir uğraş ve yükle buraya getirildi. Ve sergi alanında tek tek yerleştirildi. Tarihi Tren Garı’nda yapılmasının bir nedende yıllar önce İstanbul Dolmabahçe açıklarından İzmit’e getirildi. İzmitlilerin saygı duruşu için bekletildi. İşte Atatürk’ün naaşının bekletildiği yer Tren Garı. Böyle anlamlı bir şeye hizmet edeceğinden dolayı Tren Garı’nda yapacağız. 31 Ocak 2020 tarihine kadar ziyaret edilebilecek. Kocaeli Valiliği’mize çok teşekkür ediyorum bu sergiyi çok önemseyerek çok büyük destek verdiler.  Kocaeli sanayi odamıza da teşekkür ediyorum. İlk günden bu yana destek verdiler değerli başkanımıza ve bütün yönetimimize teşekkür ediyorum. Nikomedya’nında bu sergiye katkıları büyük. Onlara da çok teşekkür ediyorum.

‘GÖRÜŞÜNE, İNANIŞINA BAKMADAN’

29 Ekim günü ise Cumhuriyet Bayramı, bayrama yakışır çok güzel bir kortej yürüyüşü olacak. Bütün halkımızın davetli olduğu, görüşüne inanışına hiçbir şeyine bakmadan milli bayramlara milli değerlere önem veren herkesin davetli olduğu Cumhuriyet kortejimiz saat 19.00’da Cumhuriyet Parkı’ndan başlayacak,  Fethiye Caddesi’ne yürüyeceğiz ve Fethiye Caddesi’nde konserde Rubato’yu ağırlayacağız.”

Etkinlikler şu şekilde;

22 Ekim 2019, Salı

Atatürk Fotoğraf Sergisi 22 Ekim-12 Kasım 

Sanat Sokağı

İzmit Atatürkçü Düşünce Kulübü

23 Ekim 2019, Çarşamba

Atatürk ve Cumhuriyet Konferansı

Prof. DR. Kemal Arı(Tarihçi, Yazar)

Mimarlar Odası Taş Bina Saat 16.00

24 Ekim 2019 Perşembe

Cumhuriyet Sportif Sokak Gösterileri

İzmit Belediye Meydanı

17.00 İzmit Belediyesi Karate Takımı

25 Ekim 2019 Cuma

Dahi Atatürk İzmit’te 

Eriş Ülger(Mimar, Tarihçi, Yazar) Yekta Güngör Özden, Prof. Dr. Kemal Arı

Saat 16.00 

Nicomedya Lions Kulübü, Mimarlar Odası

Türk Halk Müziği Cumhuriyet Konseri  ‘İzmit Belediyesi Gençlik Korosu’

Kocaeli Sebest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası

20.00

26 Ekim 2019, Cumartesi

‘Bir Konu Bir Efsane’ Kocaelispor Fotoğraf Sergisi

KYÖD Tesisleri

12.00

‘Bir Konu Bir Efsane’

Osman Çakır, Dumitru Stangaciu

KYÖD Tesisleri

13.00

Üni Hodri Meydan İzmit Belediyesi, KYÖD

27 Ekim 2019, Pazar

Cumhuriyet’in Kızı Türkan Saylan

Sabancı Kültür Merkezi 

Saat 12.30

Kocaeli ÇYDD

Cumhuriyet Konseri 

Sabancı Kültür Merkezi 

13:00

Kocaeli ÇYDD

28 Ekim 2019, Pazartesi

Büyük Dahi Mustafa Kemal Atatürk İzmit’te

İzmit Tarihi Gar Binası

13:30

Kocaeli ÇYDD

Cumhuriyet ve Biz/ 5 Yer: Cumhuriyet Sanat Galerisi

14.30

Kocaeli ÇYDD

29 Ekim 2019 Salı

Cumhuriyet Korteji

Cumhuriyet Çocuk Parkı-İnönü Cad. Fethiye Cad.

19.00

Cumhuriyet Konseri: ‘Rubato’

Fethiye Cad. Çeşme Başı

20.00

22 Eki 2019 - 12:45 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.