“Çok büyük paralar kazanacaksın” dedi ama…

İSU’dan “devasa bir iş aldım” diye bir müteahhitti dolandıran şahsı ile ona yardım eden 2 kişi yakalandı.

Güney Afrika doğumlu olan Türk vatandaşı A.A.(35) isimli bir şahıs, İzmitli T.K. adlı kişi ile kendisini müteahhit olarak tanıtıp ilişki kurdu.  A.A., İSU’dan devasa bir iş aldığını, ancak yeterli finansmanı olmadığını söyledi.  Kendisine finansman sağladığı takdirde çok büyük paralar kazanacağına ikna etti.

2018 yılı içerisinde T.K. isimli iş adamında birkaç defa para aldı. Yaklaşık 2 milyon lira para alan şahıs çeşitli tarihlerde yaptığı ödemeler ile bu paranın yaklaşık 650 bin lirasını ödedi. Ancak daha sonra ödeme yapamayınca, “İşler çok kötü, para yok. Seni İSU’da ki yetkililer ile görüştüreyim” diyerek kendilerini İSU yetkilisi olarak tanıtan B.A.(36) ve Ü.F. (36) isimli şahıslar ile görüştürdü.

Ancak bu görüşmenin üzerinden de uzun zaman geçmesine rağmen para ödenmeyince T.K geçtiğimiz günlerde polise giderek şikâyette bulundu.

Kocaeli İl Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Ekipleri, olayla ilgili  geniş çaplı soruşturma başlattı. Yapılan araştırma ve incelemeler sonucu olayı gerçekleştiren ve çok sayıda sabıkası olan A.A, oyalamak konusunda ona yardımcı olan sabıkalı arkadaşı B.A ve  Ü.F isimli şahıslar İzmit’te düzenlenen operasyonla yakalandılar. İşlemleri tamamlanan şüpheliler Kocaeli Adliyesine sevk edildi.

Zanlılar, çıkarıldıkları nöbetçi sulh ceza hakimliğince, adli kontrol şartıyla salıverildi.

04 Tem 2019 - 10:34 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.