Çocukların oyun parkı ellerinden alınıyor!

Yahya Kaptan Mahalesi’nde bulunan bir spor alanlarının tenis kortu olarak kiralanması semt sakinlerinin tepkisine neden oldu.

Çocukların oyun parkı ellerinden alınıyor!
Haber albümü için resme tıklayın

Son dönemlerde İzmit Belediyesinin yer kiralama ihalelerine vatandaşlardan tepki giderek artıyor. En son Yahya Kaptan, Yahya Kaptan Mahallesi Sarayönü Sokak’ta bulunan spor alanlarının tenis kortu olarak kiralanması semt sakinlerinin tepkisine neden oldu.

Kiralayan firmanın kortları bedel ile hizmete sunacak olması çocukların oyun alanlarının elden alınması nedeniyle İzmit Belediyesine tepkiler büyüyor. İzmit Belediyesi’nin tesisi ve oyun parkını yenileyerek ücretsiz olarak kullanıma açık kalmasının gerektiğini belirten mahalle sakinleri “İzmit’in park alanlarının, rant alanına çevrilmesi çok üzücü. İzmit Belediyesi’nin bu yanlış davranıştan geri dönmesini istiyoruz. Bugün burayı kiralayan şirket kortlardan para ile herkesi faydalandıracak yarın  ise kazanamıyorum, kurtarmıyor diyerek cafe ve başka tesislerde kurarak para kazanmak isteyecek. Tüm çevre halkının huzurunu kaçıracaktır. En önemlisi  ülkenin geleceği  olan çocuklarımız  oyun oynayamayacak, evden dışarı çıkamayacaklardır. Tesislerin ücretli hale gelmesi bizler son derece üzmüştür. Bisiklet ve basketbol topu dağıtarak, yürüyüş alanları yaparak çocukları ve büyükleri spora teşvik eden İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan’ın icraatları ile çocukların oyun alanlarının ellerinden alınması  ters düşmüştür” dediler.

Mahalle sakinleri imza kampanyası başlatarak, İzmit Belediyesi’nin yanlıştan dönmesi için girişimde bulunacaklar.

# izmit

24 Mar 2018 - 09:12 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.

01

Mustafa Taşdelen - O bölgede çocuklarımızın oyun oynayabileceği oyun alanı çok yetersiz.

Eldekiler de giderse...yazık olur..

Beğen(2)

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 24 Mart 09:12