Çiller’in AK Parti mitingine katılmasının sırrı Kocaeli’deki o fabrika mı?

Sürpriz bir biçimde AK Parti mitingine katılan eski Başbakanlardan Tansu Çiller’in oğullarına ait Kocaeli’de fabrika yenden gündeme geldi.

Bir dönemin en çok tartışılan ismi, gafları ile hem gündemde olan ve bir türlü vermediği 2 anahtarın sahibi Tansu Çiller birden bir Ak Parti’nin mitinginde ortaya çıktı. Kimse bu durma bir anlam veremezken Çille ise AKP'nin Yenikapı mitingine “milli şuurla katıldığını” belirtti.

Başbakanlığı döneminde mal varlığı TBMM gündeminden düşmeyen Çiller'in, 28 Şubat Davası'nda tanık olarak dinleneceği günlerde, eski Sağlık Bakanı Rifat Serdaroğlu “Mal varlığınız TBMM Komisyonu'nda hangi anlaşma karşılığında aklandı? Amerika'daki mal varlığınızı şehit ailelerine bağışlayacağınızı açıklamıştınız, bağışladınız mı?” soruları yönetilmiş ama Çiller bunalar ile ilgili hiç bir açıklama yapmamıştı.

Geçtiğimiz aylarda Tansu Çiller değil de bu kez oğulları gündemdeydi. Tansu Çiller’in oğulları Berk Uçuran Çiller ve Mert Uçuran Çiller Kocaeli’de kurdukları fabrika gündeme geldi. Dilovası’da güneş enerjisi paneli üreten bir fabrika kuran Çiller kardeşler enerji sektörüne hızlı bir adım atmış oldu.

Enerji açığı ciddi seviyelerde olan Türkiye’de güneş enerjisi santralleri ise önem verilen bir alan. Bununla ilgili pek çok proje hazırlanmış durumda. İşte tamda bu noktada Çiler kardeşlerin güneş enerjisi paneli üretimine başlaması, Tansu Çiller’in de “milli şuurla” AK parti mitingine katılması ister istemez pek çok soruyu akla getiriyor.

Oğullarının işleri nedeniyle Çiller'in, hükümetle, belediye ile işleri var. “O yüzden, AKP'ye yakın duruyor, mitinge katılıyor, konuşmasıyla desteğini ortaya koyuyor” yorumları yapılıyor.

19 Haz 2018 - 09:37 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.