“CHP’nin arka bahçesi olmayacağız” diyerek göreve başlamıştı… Baro başkanı kendi çalıp kendi mi oynuyor?

Kocaeli Barosu Başkanı Bahar Gültekin Candemir, Cumhurbaşkanlığı Sarayında yapılacak yargı yılı açılışına katılmayacağını açıkladı. “CHP’nin arka bahçesi olmayacağız” diyerek göreve başlayan Candemir’ın bu kararını sadece kendi hesabında duyurması ise oldukça ilginçti…

Cumhurbaşkanlığı sarayında yapılacak yeni adli yıl açılışı davetine çeşitli barolardan katılmama cevabı gelmişti. Açıklamalarsa, "Açılış töreninin Cumhurbaşkanlığı Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapılıyor olması, yargının herkese eşit ve tarafsız olduğu anlayışına katkı sunmak yerine zarar verici olduğu değerlendirildiğinden, nazik davetinize icabet edemeyeceğimizi üzülerek bildiririz" denilmişti.

Bir açıklamada Kocaeli barosu Başkanı Bahar Gültekin Candemir’den geldi. Diğer baroların kurumsal açıklamaların yanında, Candemir’in kendi kişisel hesaplarında açıklama yapması ise dikkat çekti.

Kocaeli Barosu Başkanı Av. Bahar Gültekin Candemir de facebook hesabından yaptığı paylaşımında, “Kuvvetler ayrılığı ilkesi ; adalet, demokrasi ,temel hak ve özgürlüklerin teminatıdır. Hukukun üstünlüğü, yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığının tesisi , bu ilkeye sıkı sıkıya bağlı kalınması ile mümkün olacaktır.

Bu nedenle ‘Yargı Yılı ‘açılışının Yürütme’nin idare merkezinde değil Yargı’nın merkezinde/ evinde yapılması gerekli ,değerli ve önemlidir.Yürütme erkinin temsilcilerinin sadece ve sadece davetli olarak katılabileceği ‘Adli yıl ’ açılış töreninin Cumhurbaşkanlığı kongre merkezinde yapılacak olması ‘Yürütme’nin , ‘Yargı’ya müdahalesini kabulden öteye bir anlam taşımamaktadır. ’Hukuk Devleti’ , ‘Adalet’ kavramları ile yargılama süreçlerinin ‘Hukukun Evrensel İlkeleri’ne ne denli kıymet verilerek yapıldığının tartışma konusu olduğu ülkemizde bu durumun bağımsız savunmanın meslek örgütleri olan Barolar nezdinde kabul edilmesi mümkün değildir.

Bu nedenle Yargıtay Başkanlığı tarafından yapılan nazik ve naif davete icabet edemeyeceğimizi bildirdik.

Kocaeli Barosu olarak ; adalet, demokrasi ,temel hak ve özgürlüklerin teminatı olan Cumhuriyet’in temel değerlerine ,hukukun üstünlüğü ve hukuk devleti ilkelerine sıkı sıkıya bağlı olduğumuzu ifade etmek isteriz” diye belirtti.

Bu açıklama ise Kocaeli barosunun ne internet sitesinde neden kurumsal sosyal medya hesaplarında yer almadı. Alınan bu kararın, Candemir’in kilsle kararı mı yoksa yönetim karalı mı olduğu bilinmiyor.

17 Ağu 2019 - 09:17 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.