CHP’liler mecliste sordu; “Halkevinin yıkılışını seyredecek misiniz?”

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kasım ayı meclisinde, CHP Grup Başkanvekili Engin Taşdemir, restore edileceği söylenen İzmit Halkevi binasını sordu

CHP’liler mecliste sordu; “Halkevinin yıkılışını seyredecek misiniz?”
Haber albümü için resme tıklayın

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kasım ayı meclisi bugün Leyla Atakan Kültür Merkezi’nde yapılırken, rahatsızlığı bulunan İbrahim Karaosmanoğlu’nun yerine başkanvekili Zekeriya Özak başkanlık etti. Yapılan meclis toplantısında CHP Grup Başkanvekili Engin Taşdemir restore edileceği söylenen İzmit Halkevi binasıyla ilgili olarak, “Cumhuriyet dönemi sembol yapılarından olan İzmit Halkevi binası bakımsız bir halde olup adeta yıkılmaya terk edilmiştir. İzmit Halkevi binasının restorasyonu konusunda bu güne kadar pek çok şey konuşuldu ama somut hiçbir adım atılmadı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olarak İzmit Halkevinin yıkılışını seyredecek misiniz? Bu konuda Kocaeli halkına bir müjdeniz var mı?” sorularını yöneltti. Taşdemir’e cevap veren başkanvekili Zekeriya Özak, “Halkevi’nin mülkiyeti bize ait değil. Bununla ilgili Kocaeli Valiliği bir çalışma başlattı. Valiliğin yetkisinde olan bir konu. Anıtlar kurulunun onayına sunuldu. Kurul onama sürecinde. Dolayısıyla çalışma bırakılmış değil” dedi.

HER YERDE KULLANMALI

CHP Meclis Grup Başkan Vekili Engin Taşdemir diğer önergesinde, 65 yaş üstü ücretsiz seyahat eden yolcuların durumunu dile getirdi. Bazı otobüs şoförlerinin yaşlıları otobüse almadığına değinen Taşdemir, “Ücretsiz kartlara kişi başına kontör yüklenmeli. Temassız kartlar ülkenin her yerinde kullanıyorken, çipli kartlarında bu formata uydurulup, ülkenin her yanında kullanmalı” diyerek vatandaşın sıkıntısız seyahat etmeleri gerekli çalışmanın yapılmasını talep etti.

RAPOR HAZIRLANDI

Özak konuyla ilgili olarak, “Biz şu anda devletimiz tarafından bin lira civarında 65 yaş üstü destek veriyor. Özellikle toplu taşımacıların şikayet ettikleri konu bin lira noktasındaydı. Daha fazla yolcu taşıdıklarını ve aradaki farkı kendi ceplerinden ödediklerini belirtmişlerdi. Daha sonra aradaki farkın Belediyemiz tarafından ödenmesi konusunda komisyona rapor hazırlandı” dedi.

#

15 Kas 2018 - 15:41 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.