CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan; “Köylerimize sahip çıkacağız”

Dilovası Çerkeşli Mahallesinde yapılacak olan 1/1000’lik imar planında vatandaşların yaşadığı sorunlarla ilgili açıklama yapan CHP’li Tarhan, “Köylerimize sahip çıkacağız” dedi

CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, CHP Dilovası İlçe Başkanı Kerem Aydemir ve CHP İlçe Yönetimiyle birlikte, hafta içi Dilovası Çerkeşli Mahallesinde yapılacak olan 1/1000’lik imar planında vatandaşların yaşadığı sorunları dinlemiş, konuyu TBMM’ye taşıyıp, çözüm arayacaklarını dile getirmişti. Konuyla Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşıyan Tahsin Tarhan, Meclis kürsüsünden konuyla ilgili konuşma yaptı.

İMAR PLANLARI VATANDAŞTAN YANA OLMALI

Tahsin Tarhan “Yapılacak olan planlamada kanunun verdiği haklardan fazla kesintiler yapılmakta, başka bölgelerden parseller köy içine taşınmaktadır. Köylülerin arazileri parçalanmakta, 600 yıllık köylerimizde tarım ve yerleşim arazileri bozulmaktadır. Dilovası Çerkeşli mahallesinde yapılacak olan imar planlamasında  planın uygulayıcısı şirketin, yerel yönetimlerin,  köylülerimizi mağdur etmeyerek yerindenlik ilkesini esas alması gerekmektedir. Askıya çıkan ve itiraz edilen imar planlarıyla ilgili köylülerimizin haklarından yana konunun takipçisi olmaya devam edeceğiz” dedi.

KÖYLERİMİZE SAHİP ÇIKACAĞIZ

Tahsin Tarhan, “Dilovası Çerkeşli mahallesi sosyo-ekonomik durumu ortada olan bölgemizdir. Burada vatandaşlarımızın topraklarını, bağlarını, bahçelerini imar planı vesilesiyle bozup, köylerimizin parçalanmasına izin vermemiz gerekiyor. Bu konuda Kocaeli'nin tüm siyasilerini ve yetkililerini duyarlı olmaya davet ediyorum” dedi.

#

31 Oca 2020 - 14:50 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.